Finnországból jött a Pillangókertbe

2017. március 07., 18:06 szerző: Kocsis Noémi
komment
Guttamási - A hétvége sokakat kicsalt a hobbikertekbe, a guttamási Pillangókertben is javában folyik a munka.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Ez egy 4400 m2-es, hagyományos falusi porta alapjain továbbgondolt, organikus módon működő, modern és ökológiai szemléletű oktatókert, a küldetéssel, hogy kicsikkel és nagyokkal megismertesse azt az összetett ökológiai rendszert, amit egy kert és a körülötte lévő környezet jelent.

Emilia Finnországban kertészeti tanulmányokat folytat, de most hat hétig a guttamási oktatókertben szerez tapasztalatokat
Fotó: Pillangókert

Hoffmann Orsolya ötletgazda e napokban éppen egy Finnországból érkezett húszéves, ifjú gyakornokkal, Emilia Seppä-Murto-val dolgozik együtt, felkapálták az ágyásokat, elvetették az első tavaszi zöldségmagokat. Emiliát arról kérdeztük, miért pont magyar gyakornoki helyet választott?

– Sastamalából érkeztem, a Livia College of Landbase Studies, ahol kertészetet tanulok, nem messze esik Turku várostól, ám elég messze van a lakóhelyemtől, így kollégista vagyok. A tanulmányaim között szerepel tanulmányút is, így most hat hétig ezt töltöm gyakorlatként. Magyarország nem tervszerű lehetőség volt, több érdekes helyre is beadtam a jelentkezésemet, de a Pillangókert volt az, amely tényleg megfogott!

Emilia egyszerre tanul és segít a Pillangókert legintenzívebb időszakában, a komposzt átrakásától a talajelőkészítésig. Ahogy a megye kertjeiben is egyre intenzívebb a mozgolódás, sokan tervezik, hogy a jó idő függvényében a magvetést is elvégzik a következő hétvégéken.

Kocsis Noémi

2017. március 07., 18:06 szerző: Kocsis Noémi

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...