Hétvége

2015.08.28. 09:15

Királynő lett a hercegnőből - Fehérvár szépe tízéves kora óta gyűjti a koronákat

Kislány korában hercegnőset játszott és díszes koronákat gyűjtött.

Buthy Lilla

A győztes mindent visz: Varga Barbara első lett a Fehérvár Szépe - Fejér Megyei Hírlap Királynője verseny szépségei között, ő lett a gála közönségének kedvence és a több hétig tartó szavazásunk győztese is. A gála egyik táncos produkciójában fordítva vette fel a pólóját, talán ez hozta meg a szerencséjét, de Barbit közelebbről megismerve, sokkal inkább csak magának köszönheti a győzelmét.

A maholnap 19 éves székesfehérvári lány gyönyörű, természetes barna hajzuhataga már önmagában magára vonzza a tekinteteket, és az övé bizony nem póthaj. Ez az első impressziók egyike, amit rögtön egy másik követ: idei győztesünk csupa mosoly, életvidám lány, beszélgetésünkre lázas betegen érkezik, mégis fülig ér a szája.

Varga Barbara tíz kilót fogyott a versenyre, régebben sokat táncolt és szinkronkorcsolyázott is Fotó: Koppán Viktor

Újdonsült szépségkirálynőnk imádja a hercegnős dolgokat, rá tényleg nem mondhatjuk, hogy fiús lány lenne. Nem autókkal, Barbie babákkal játszott kislányként, vagy édesanyja ruhatárában garázdálkodott , és hálóingben, több számmal nagyobb magas sarkúban hercegnőset játszott. Tízéves kora óta gyűjti a tiarákat és a koronákat, de egészen a Fehérvár Szépe- Fejér Megyei Hírlap Királynője verseny döntőjéig nem volt közöttük olyan, amit versenyen nyert. Természetesen királynői hatalmi jelvénye, ami szerencséjére nem vándorkorona, rangos helyet kapott gyűjteményében. Egyelőre azonban nem a polcon, inkább a feje tetején ékeskedik. Ilyen az, amikor egy évtizedes álom valóra válik.

Nem véletlen hát, hogy nagymamái már vagy két éve noszogatták, játsszon élesben is királynőset. A versenyre körülbelül három hónap alatt tizenegy kilót fogyott. Most szűk fekete ruhában, fekete magas sarkúban, makulátlan sminkben, hosszú szempillákkal és díszes körmökkel ül velem szemben. Bevallja, sokat foglalkozik a külsejével, igyekszik háromhetente kozmetikushoz, műkörmöshöz járni, de nem jelent gondot az sem, ha smink nélkül kell kilépnie az utcára.

Az önbizalomnövelésre is szüksége volt, hiszen a verseny előtt ért véget a négyéves kapcsolata. Barbi megpróbálta ebből is a lehető legjobbat kihozni: sírás és szobában gubbasztás helyett ő inkább továbblépett, és életreszóló élményeket szerzett magának. Volt barátja egyébként ott ült a nézők között a színházban, a többi huszonhét barát és családtag között, aki elkísérte Barbit a döntőre.

- Pár órás alvás után, de teljesen nyugodtan keltem fel a döntő reggelén, hittem abban, hogy győzhetek. Pozitívan és higgadtan álltam hozzá a versenyhez. Hajnali ötkor a tizenhárom éves öcsém félálomban azt motyogta: Meg kell nyerned! - meséli nevetve a királynő. A szépségverseny lekötötte minden idejét, így idén nyáron a nyaralás sem jöhetett szóba. Ezt most ősszel, az egyik nyereményének köszönhetően bepótolhatja: édesanyjával minden bizonnyal Ciprusra utaznak majd. Királynőnk szeptembertől a Kodolányin, egy kétéves idegenforgalmi képzéssel folytatja tanulmányait.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!