Hétvége

2017.05.12. 13:50

Staféta Burján Zsigmonddal

Előző számunk vendége Burján Zsigmond operatőrnek, rendezőnek adta át a stafétát a következő kérdéssel: miben töri a fejét, milyen játékfilmet forgat legközelebb?

Bokros Judit

- Van egy, már folyamatban lévő munka és egy távlati terv. Előbbi a Fehérvár történelmével foglalkozó Fehéredő múlt dokumentumfilm-trilógia negyedik része. A sorozatot ugyan befejezettnek tekintettem, ám fölmerültek olyan kérdések, amelyek miatt folytatni kell a tudományos ismeretterjesztő munkát. Az utolsó szó jogán című rész a nemrég elhunyt Siklósi Gyula régész filmje lesz.

- A távlati terv a Csak még egyszer előre! című, első világháborús, fehérvári vonatkozású játékfilmem folytatása. Ez ott kezdődik majd, amikor a katonák hazatérnek a háborúból... Idén a forgatókönyvet kezdem írni, ez is nagy munka lesz. Az első filmnél én voltam az operatőr, a rendező is, ám ez így sok volt. A képi világért a 2. részben már egy új operatőr felel, akivel kialakulóban van az összhang.

Burján Zsigmond Görög Istvánnak, a KEMPP ügyvezetőjének adja át a stafétát. Kérdése: tervezik-e a Pákozdi Katonai Emlékpark bővítését a közeljövőben?

A staféta következő vendége: Görög István.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!