Hétvége

2015.10.03. 14:19

Staféta Farkas Ágnes Virággal

Előző vendégünk, Farkas Ágnes Virágnak, a székesfehérvári Noé-Hegyi Szent István Borlovagrend regnáló borkirálynőjének adta át a Stafétát a következő kérdéssel együtt: Miért van szükség a hagyományok őrzésére?

Sebestyén Lilla

– Szerintem a hagyományaink által, azok ápolásával találjuk meg igazán önmagunkat, térünk vissza gyökereinkhez, teljesedünk ki. Úgy hiszem, hogy ez a mai világban még fontosabb, mint eddig bármikor, hiszen rengeteg külföldi telepedik le hazánkban. Fontos, hogy miközben keverednek a nemzetek az emberek ne felejtsék el honnan jöttek, hol élnek, ne felejtsék el őrizni azokat a kincsekkel felérő szokásokat, melyeket őseink ajándékoztak nekünk. Én szerencsésnek mondhatom magam, mert egy olyan családban nőttem fel, amely minden körülmények között megtartotta régről hozott hagyományait, Ráadásul a munkám során, és borkirálynőként is gyakorta van lehetőségem foglalkozni a magyar kultúrával a hagyományokkal.

Farkas Ágnes Virág, Bodzsár Nóra ékszerkészítőnek adja át a Stafétát. Kérdése: Készítettél már olyan ékszert, amely tőled teljesen idegen volt?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!