Hétvége

2017.05.19. 08:29

Staféta Görög Istvánnal

Előző számunk vendége Görög Istvánnak, a KEMPP ügyvezetőjének adta át a stafétát, ezzel a kérdéssel: tervezik-e a pákozdi Katonai Emlékpark bővítését a közeljövőben?

Bokros Judit

- Az Emlékpark folyamatosan bővül, szépül. Az első világháborús kiállítás a nagy háború 100. évfordulójára, 2014-re készült el a barakképületben. Ez a tárlat fehérváriakat ábrázol, bemutatja a 17-es honvéd gyalogezred katonáinak, Sipos Gyula ezredesnek a sorsát, a doberdói harcokat, valamint emléket állít a névtelen hősöknek. A fő célunk az volt vele, hogy a látogatóknak - különösen az ifjúságnak - megmutassuk, mit is jelent az, ha háború van. A hősök sorsán, hozzáállásán keresztül a helytállásra is fölhívjuk a figyelmet.

- A közeli jövőben szeretnénk még tovább fejlődni. A tárlatok részenként újulhatnak meg, ám hogy milyen formában, arra még keressük a megoldást. A digitalizáció lehet az út, hiszen az sok mindenre ad lehetőséget, viszont szeretnénk megőrizni az autentikus környezetet is.

Görög István Szegő Krisztinának adja át a stafétát. Kérdése: hogyan érték el a nagymértékű pozitív változást Székesfehérvár turizmusában?

A staféta következő vendége: Szegő Krisztina.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!