Hétvége

2015.03.28. 08:47

Staféta Hermán Fannival

Vasárnapi számunk előző vendége Hermán Fanninak adta tovább a Stafétát. Kérdése: Svédországban töltesz tizenegy hónapot egy színházban. Miben tudsz egy ilyen markánsan más világban fejlődni?

Sebestyén Lilla

– A diploma megszerzése után döntöttem úgy, hogy nekivágok Skandináviának. Eleve a környezetváltozás, egy új nyelv elsajátítása, egy eltérő tempó és munkamódszer felvétele befolyásolja a mindennapi gondolkodásomat. Svédország legnagyobb amatőr színházában dolgozva olyan emberekkel vagyok körülvéve, akik már a puszta jelenlétükkel is inspirálnak. Az itteniekkel beszélgetve lassanként felfedezzük a kulturális különbségeket, leépítjük a sztereotípiákat. Feltöltődést a természetben töltött idő jelent. Kiegyensúlyozottnak érzem magam az erdőt járva, és ez a fajta nyugalom érzése az, ami felszabadítja a kreativitásom.

Fanni Horváth Éva doktornőnek adja tovább a stafétát. Kérdése: Egy mélyebb kapcsolat gyermek és orvosa között, hogyan befolyásolja a kezelést, a felépülést, segít-e a félelmek leküzdésében?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!