Hétvége

2017.05.05. 08:52

Staféta Kocsis Balázzsal

ELŐZŐ számunk vendége Kocsis Balázs restaurátornak, szobrásznak adta át a stafétát a következő kérdéssel: min dolgozik, milyen köztéri szobrot, kisplasztikát valósít meg a közeljövőben?

Bokros Judit

- JELENLEG a kötelezően vállalt feladataimra van időm. Éppen Bory Jenő Vörösmarty téri szobrának, a 69-es gyalogezred emlékművének restaurálási munkálataival vagyok elfoglalva. A szobor a műhelyemben van, ott dolgozom rajta. A tisztításon már túl vagyok, jön majd a hegesztés, a patinázás, majd külső védelmet is kap a szobor, hogy jobban bírja a gyűrődést, az időjárási viszontagságokat. A talapzattal is van dolgom, ám ha esős az idő, akkor azt halasztom. Május végére kell elkészülnöm.

Fotó: Borbély Béla

- HA az 1. világháborús emlékművel végeztem, akkor újabb megbízásokkal, feszületekkel foglalkozom. A Palotai út melletti Stációk restaurálását is elvállaltam. Ezekkel elmegy az idő, de azért, a „lyukas órákban" elkészítek egy-egy kisplasztikát. Sok téma vibrál bennem, aztán egy-egy kiforrja magát.

KOCSIS BALÁZS Burján Zsigmond operatőrnek adja át a stafétát. Kérdése:miben töri a fejét, milyen játékfilmet forgat legközelebb?

A staféta következő vendége:

Burján Zsigmond

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!