Hétvége

2017.04.22. 11:40

Staféta Kürthy Rékával

Előző számunk vendége Kürthy Réka írónak, költőnek adta át a stafétát a következő kérdéssel: történnek ma Fehérváron csodák?

Bokros Judit

- EGYSZER egy ismerősömet megkérdezték, hogy szerinte vannak-e hétköznapi hősök. Ő erre azt válaszolta, hogy csak hétköznapi hősök vannak. Ez elgondolkodtatott. Mi van, ha csak hétköznapi csodák vannak? Csodának tulajdonképpen azt nevezzük, ha teljesül egy kívánságunk, de a kívánságaink egyre földhözragadtabbak, elfelejtettünk igazán nemes dolgok után vágyakozni. Pedig a természetben semmi, senki sem birtokol többet, mint amire szüksége van, csak az ember. Ha a csoda mégis inkább valami felismerés, hogy mi az ember lényege valójában, akkor bármikor, bárhol megélhető.

Fotó: Molnár Artúr

- ÉN IS EZT PRÓBÁLOM megjeleníteni írásaimban, hiszen ez minden művészeti ág rendeltetése. Lehet festészet, színészet, szépirodalom; a szépség által képesnek kell lennie kiemelni a befogadót a hétköznapokból, hogy megélje a maga csendes csodáját. KÜRTHY RÉKA Pék Eszter Annának adja át a stafétát. Kérdése: milyennek látja ma a kortárs képzőművészetet Székesfehérváron?

A staféta következő vendége: Pék Eszter Anna

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!