Hétvége

2017.03.04. 14:05

Staféta Szili Csabával

ELŐZŐ számunk vendége Szili Csabának, a fehérvári Vörösmarty Mihály Általános Iskola igazgatójának adta át a stafétát a következő kérdéssel együtt: milyen ma iskolaigazgatóként dolgozni?

Bokros Judit

- IDÉN tíz éve, hogy megbízott igazgató lettem, majd egy év múlva kineveztek. Akkor a maihoz képest teljesen más kihívásokkal, feladatokkal nézett szembe egy igazgató. Inkább egy komplex költségvetési szerv vezetője voltam, ma pedig sokkal hangsúlyosabb a szakmai vezető szerepem. Hozzám ez utóbbi közelebb áll.

Fotó: A szerző

- A VILÁG, benne a társadalom sokat változott az elmúlt 10 évben. A gyerekek is mások. A hagyományos módszerek mára sikertelenné váltak, ezért elkerülhetetlen az iskolák, az oktatás megújulása. Mi is törekszünk erre. Ebben segítségemre van egy nagyon jó pedagógus közösség. Szeretem, hogy igazgatóként minden nap több száz gyermekkel találkozom, akiket örömmel fogadhatok. Igyekszem velük emberközeli kapcsolatban lenni, de a tiszteletüket is kivívni.

SZILI CSABA Juhász Lászlónak, a VÁLASZ elnökének adja át a stafétát. Kérdése: főszervezőként sikeresnek tartja a székely bált?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!