Hírek

2017.05.08. 14:48

1400 darab extasyt adtak el Fejérben, most lakat alatt vannak

Május 5-én, pénteken tartott ülésükön rendelte el a Székesfehérvári Járásbíróság nyomozási bírája annak a két gyanúsítottnak az előzetes letartóztatását, akik ellen a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette miatt folytat nyomozást - adja hírül a Székesfehérvári Törvényszék sajtóosztálya.

Kocsis Noémi

Az alapos gyanú szerint 2017. március 31-én és május 2-án az egyik gyanúsított összesen 1400 db extasy tablettát adott el a másik gyanúsítottnak, aki azt ismeretlen személynek értékesítette. A jelentős mennyiségű kábítószert utóbb lefoglalták. Az egyik gyanúsított ezen túlmenően 2017. április 13-án ismeretlen személynek amfetamint adott el, melyet a hatóság ugyancsak lefoglalt.

A gyanúsítottakat május 2-án Felsőkörtvélyesen fogták el úgy, hogy mindketten – valamint egyikük élettársa – egy személygépkocsiban utaztak, melyből az igazoltatás előtt egy kábítószerrel szennyezett műanyag zacskót kidobtak. Az egyik személy ruházatából több mint másfél millió forint készpénz került elő, mely az alapos gyanú szerint az aznap értékesített kábítószer ellenértéke volt.

A Székesfehérvári Járásbíróság nyomozási bírája a 2017. május 5. napján megtartott ülésen mindkét gyanúsított előzetes letartóztatását elrendelte. A kényszerintézkedés egyik oka, hogy a bíróság álláspontja szerint a cselekmény törvényi fenyegetettségére (5 évtől 20 évig terjedő vagy életfogytig tartó szabadságvesztés) tekintettel lehet tartani a gyanúsítottak szökésétől, elrejtőzésétől, s megalapozottan feltehető, hogy csak az előzetes letartóztatással biztosítható jelenlétük az eljárási cselekményeknél.

Megállapította a bíróság azt is, hogy a gyanúsítottak előéletére és a bűncselekmény jellegére tekintettel a bűnismétlés veszélye is fennáll. Az egyik gyanúsított esetében a végzés jogerős, míg másikuk és védője fellebbezést jelentett be a határozat ellen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!