Hírek

2009.10.03. 02:29

A Munkáspárt a százezres minimálbérért

Székesfehérvár - A kormány politikáját bírálta és változást sürgetett Thürmer Gyula, a Munkáspárt elnöke sajtótájékoztatóján.

Ármás János

Az Országalmánál várta a sajtó és a média képviselőit a Munkáspárt vezetője, kifejtve: Magyarország ma súlyos politikai, gazdasági és erkölcsi válságban van, ... szerintünk ma a kormány nem tesz semmi mást, mint a dolgozó emberek, a szegények, a rendszerváltás veszteseinek kárára próbálja a válságot megoldani. Felháborító, amit a nyugdíjasokkal tesznek, mindent elvesznek tőlük, amit az előző években kaptak.

A pártelnök szerint a megoldás, hogy adóztassák meg a gazdagokat is , illetve az ország megtermelt javait igazságosan kellene elosztani. A minimimálbér legyen a jövőben százezer forint, de legyen maximált a plafon is: senkinek ne járjon havonta egymillió forintnál több apanázs. Thürmer bejelentette, hogy kiket indítanak a jövő esztendei parlamenti választásokon a Fejér megyei egyéni választási körzetekben.

Fehérváron az egyik választókörzetben Kollár Gábor, a másodikban Orsovai Imre a jelölt. Dunaújváros körzetében Tőke László, Gárdony térségében Pócsai János, Móron és környékén Veres Péter, Sárbogárdon Berényi Béla, Bicskén pedig Karacs Lajosné, a párt alelnöke.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!