Hírek

2012.06.21. 13:11

Személyeskedő vita a közgyűlésen a feketehegyi terület hasznosítása kapcsán

Székesfehérvár - A csütörtöki közgyűlésen egy feketehegyi üres terület sorsával kapcsolatban vita bonatkozott ki két képviselő között. E téma mellett számos más kérdés is napirendre került, óvodanyitásról, vezetői kinevezésekről döntött a testület.

Fejér Megyei Hírlap

Mint ahogy az várható volt, a közgyűlés döntött arról, hogy újra   megnyitja a Megyeház utcában lévő, egykor az egyházmegye fenntartásában működő ovit. Az épületet a katolikus egyház hét évre ingyenes használatba adta a városnak.
Ttöbb önkormányzati intézmény igazgatójának megválasztásáról is döntés született, gyakorlatilag a jelenlegi igazgatók megbízását hosszabbították meg 2017-ig:  a Beszédjavító Intézet igazgatója Gárdonyiné Kocsi Ilona, a Százszorszép Bölcsőde vezetője Katona-Vass Krisztina lett. A  Kossuth Lajos Általános Iskola igazgatója továbbra is Virágné Sziládi Judit, a Felsővárosi Általános Iskolát pedig ugyancsak Földi Zoltán igazgatja, mint ahogy Laczkó Gábor maradt a  Vasvári Pál Általános Iskola, Vas Rezső pedig a Gróf Széchenyi István Műszaki Szakközépiskola igazgatója. A lánykollégium vezetőjének  Virág Andreát választotta a testület.

Személyeskedéstől sem mentes vita alkult ki a feketehegyi Virág és Bébic utca közti üres terület sorsával kapcsolatban, Szigli István kikérte magának, hogy Mészáros Attila negatívan minősítse az ő 18 éves képviselői munkáját, majd miután "legyerekezte" Mészáros Attilát, a polgármester  rendre utasította: a képviselők körében eddig nem volt divat egymás méltóságát semmibe venni. Mindenestre Szigli szerint a frakcióülésen már eldöntötték a terület sorsát, amit továbbra is nehezményez, mert sem őt, sem a lakosságot nem kérdezték meg ezzel kapcsolatban. Márton Roland szerint a területen valóban nagyobb szükség lenne bölcsődére, óvodára, mint műfüves pályára.   Mező Balázs javaslatára végül úgy írta ki a terület sportcélú hasznosítására vonatkozó pályázatot az önkormányzat, hogy július végéig bárki jelentkezhet rá. Ez a döntés született a börgöndi reptér melletti területtel kapcsolatban is, ahol egy vállalkozó előzetesen jelezte, motocross és triál pályát építene.


Módosította a testület a város idei költségvetését is, százmillió forintot biztosítanak a céltartalékból a városi sportlétesítmények működésére, az általános tartalékból pedig 41 milliót  "a Fejérvíz Zrt.-ben minősített többséget biztosító befolyásszerzésre jogosító részvények vásárlása".

Néhány nappal ezelőtt az Albatrosz Repülőegyesület megfogalmazott egy elképzelést a börgöndi reptérrel kapcsolatban. Ezzel párhuzamosan létezik a befektető elképzelése is. Cser-Palkovics András polgármester kérdésünkre elmondta, a zárt ülésen az a döntés született, hogy meg kell próbálni összehangolni a két elképzelést egymással. Ehhez mindhárom fél szükséges, amihez újabb tárgyalások kellenek, és végre előrelépés történhet a reptér ügyében.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!