Hírek

2012.09.06. 11:03

A föld-pályázatok visszavonását követelik

Kajászó - Azonnal vonja vissza és semmisítse meg a Nemzet Földalap (NFA) a az állami földbérleti pályázatok nyerteseinek bérleti szerződéseit és a helyi gazdák bevonásával alakítsanak és írjanak ki új pályázatot! – követeli az Összefogás a Magyar Földért és Vidékért Egyesület – Fejér Szövetség.

Klecska Ernő

A követelése a szeptember 4-én, Kajászón a helyi gazdák és az Összefogás a Magyar Földért és Vidékért Egyesület – Fejér Szövetség által mintegy 120-130 fő részvételével rendezett Fejér, Borsod-Abaúj-Zemplén, Győr-Sopron, Baranya és Komárom-Esztergom megyéből érkezett gazdák tanácskozásán született meg. Azt a szervezők közérdekű indítványként tagnap juttaták el postai levélben minden illetékes kezéhez.

A tanácskozáson a helyben elhangzott és a "Kié legyen a föld" honlapon összegyűjtött adatok, tények alapján az egybegyűltek egyhangúlag - ellenszavazat nélkül - követelték, hogy az NFA azonnal, haladéktalanul vonja vissza és semmisítse meg az NFA földbérleti pályázatok nyerteseinek bérleti szerződéseit és a helyi gazdák bevonásával alakítsanak és írjanak ki új pályázatot!"- tájékoztatott Böcsödiné Csányi Zsuzsanna, a kajászói gazdák képviselője, Tamási Béláné, az Összefogás a Magyar Földért és Vidékért Egyesület elnöke és Boór Ferenc, a Fejér Szövetség szóvivője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!