Hírek

2012.10.15. 16:12

Mi lesz a garázslakókkal?

Székesfehérvár - A szedreskerti garázssoron öt-hat garázst lakásnak használnak. A közgyűlésen téma volt a sorsuk, lehet, hogy nem maradhatnak?

Házi Péter

A szedreskerti garázssoron az elmúlt időszakban megnövekedett a garázsfeltörések száma - került szóba a székesfehérvári képviselőtestület legutóbbi ülésén. Mint elhangzott, a környéken öt-hat garázst nem rendeltetésszerűen használnak, magyarul azokban laknak. Van, aki kiadja a garázsát néhány ezer forintért, hogy a nehéz sorsú hajléktalanoknak segítsen, illetve, hogy ő maga egy kis bevételhez jusson. Mindenesetre a környék lakói állítólag megelégelték a feltöréseket,  s intézkedést várnak a hivataltól.

Ezzel kapcsolatban a város jegyzője, Bóka Viktor a közgyűlésen elmondta, az önkormányzat építésigazatási irodája eljárást kezdeményezett az érintett garázsok tulajdonosaival szemben. Ugyanakkor a garázsokban lakókra is gondolva, a kistérségi szociális alapszolgáltatási központot is felkérték a probléma megoldásának segítése érdekében. Hamarosan azonban a rendőrség közrendvédelmi alosztályával, valamint hajléktalanokkal foglalkozó szervezetekkel közösen bejárást tartanak a garázssoron, mert életvitelszerűen lakni itt tilos.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!