Hírek

2013.04.08. 14:31

Régi-új kamarai elnök

Ismét Szepes Andrást választották a Fejér Megyei Mérnöki Kamara elnökévé.

Házi Péter

A találkozón elismerő címeket is átadtak, de a gondokról is szó esett. Tisztújító küldöttgyűlést tartott a megyei mérnöki kamara. Az ülésen ismét Szepes Andrást választották elnökké, a kamara alelnöke Tóth Tibor lett. Az elnökségben Grosz Krisztina, Polányi Péter, Szabó Lajos, Szigetiné László Erika és Téglás Zoltán kapott helyet. Kellemes kötelezettség volt a kitüntetések átadása, a Fejér Megyei Mérnöki Kamaráért díjat kapta Sótér Árpád, a leköszönő felügyelőbizottság tagja, Téglás Zoltán, az épületgépészeti szakcsoport vezetője, Tóth Sándor, a leköszönő elnökség tagja és Kamarásné Váczi Krisztina, a nyilvántartottak ügyeinek kezelője.

A kamara örökös tagja elismerést Hullay Gyuláné kapta. A kamara életének elmúlt időszakából talán az új, saját iroda létrehozását érdemes kiemelni, tavaly óta a Távirda utcából igyekeznek segíteni a tagok munkáját, s egyúttal emeli is a szervezet presztízsét.

Gondokról is volt szó a beszámolóban, ami különösen a megnövekedett tagdíjhátralékból származik. Az építőipar jelen gondjai a tervezőkre hatnak vissza talán legsúlyosabban, ha nincs beruházás, nincs mit tervezni. És az is sajnálatos, hogy amikor egy-egy kivitelezésnél megjelenik pénzszűke, a tervezőt hagyják a sor végére. Emiatt már igen sok tervező és tervezőiroda hagyott fel működésével.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!