Hírek

2013.05.28. 16:38

Az óvodások is városszakértők lehetnek Fehérváron

Székesfehérvár - Óvodások rajzai is illusztrálják azt a munkafüzetet, mely a Gyöngyvirág Óvoda gondozásában készült el. Kitöltésével a kicsik megismerkedhetnek a város nevezetességeivel.

Kajdi Erika

A hétvégi Hetedhét Játékfesztiválon már bemutatták a füzetet, amit minden nagycsoportos óvodás megkap idén, a város minden óvodájában.  
- Szerettünk volna az emlékév eseményeibe minden korosztályt, a legkisebbeket is bevonni, ezért nagyon üdvözöltük az ötletet. Remélhetőleg a gyerekek szüleikkel, nagyszüleikkel együtt töltik ki a kiadványt, s közben akár személyesen is ellátogathatnak a nevezetességekhez - mondta el a bemutató sajtótájékoztatón Cser-Palkovics András polgármester, majd hozzátette: - Óvodás korú gyermekemnek is megmutattam a füzetet, aki szemmel láthatóan igen élénk érdeklődést mutatott iránta.

Kallós-Kókány Zsuzsanna grafikus nagyon gondosan készítette el az illusztrációkat a kicsik rajzai mellé (Fotó: Koppán Viktor)

A kiadvány borítóján egy térkép is megtalálható, ami a barangolást segítheti - egészítette ki Halmai Tamásné. A füzetben a nagycsoportos óvodások rajzai melletti illusztrációkat Kallós-Kókány Zsuzsanna grafikus készítette. Ő érdeklődésünkre elmondta, hogy a gyerekek rajzaiból olyanokat igyekeztek választani, amik alapján az adott városrészlet felismerhető. Ez azért is különleges, mert a legtöbb esetben a kicsik fejből rajzolták a képeket, bár előfordult helyszínen, illetve fotó alapján készült alkotás is. 
- Szeretnénk a jövőben is  ilyen kiadványokat megjelentetni, s már tervbe is vettük egy kifejezetten alsósoknak szánt könyv életre hívását is -  mondta végül a polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!