Hírek

2013.05.05. 16:17

Tóparti nagy kavalkád

Idén is megrendezték a Velencei-tavi Hal-, Vad-, Bor- és Pálinkafesztivált, melynek alkalmából végre élettel telt meg a tó környéken.

Miskei Anita

Szombaton és vasárnap több száz család látogatott ki nem csak a megyeszékhelyről és a környékbeli településekről, de a fővárosból is a programokra. Dinnyésen, Gárdonyban, a tóparton, a Rönkvárnál, a Madárvártán, s a hajókikötőben is látogatókat fogadtak. Kiállításokat, koncerteket, s gyermekprogramokat szerveztek.

A zivataros pénteki megnyitó sem szegte kedvüket a hatodik alkalommal megrendezett Velencei-tavi Hal-, Vad-, Bor- és Pálinkafesztiválra kilátogatóknak. Több százan kapcsolódtak ki a tóparti rendezvényen. Minden részletében színes, illatos, pompázatos volt a Velencei-tavi fesztivál, mely hatodik alkalommal csábította le a székesfehérvári, budapesti és más környékbeli települések lakóit a tópartra.

A Velencei-tó környéke végre megtelt élettel, ráadásul az időjárás is kegyes volt a szervezőkhöz, vásárosokhoz és a nagyközönséghez, szombaton és vasárnap kitartott a kellemes idő, a ragyogó napsütés, s az enyhe szellő. A programok pedig csábították a látogatókat, Dinnyésen, Agárdon, s Gáérdonyban is mindenki talált kedvére valót.

 



Koncertet, finom falatokat, jó féle borokat, pálinkákat, persze csak akkor, ha akadt sofőr is a családban. A gárdonyi Rönkvárban, s annak környékén a gyerekeknek szóló műsorokat, játékokat rendeztek. Volt több állomásos kalandjáték, kreatív feladatok a Gárdonyi Géza sétányon, amit a város óvodapedagógusai szerveztek. Az érdeklődők boros pincéket látogathattak, de a pálinkafőzés rejtelmeibe is betekinthettek.

A fővárosból érkező Schmidt család elárulta, két fiúgyermekkel érkeztek, Péter és Bence nagyon szereti a vizet, így ellátogatnak majd a VVSI-be is, ki tudja, talán kipróbálják a vitorlázást is. S míg az apuka a pálinkafőzéssel ismerkedik, az anyuka a vásári forgatagban is körülnéz.

Itt találkoztunk mi is Ambrus Attilával, aki elhozta kerámiáit a velencei-tavi fesztiválra. A férfi megjegyezte, nem szívesen nyilatkozik, kerüli a nyilvánosságot, az azonban hamar kiderült, kereskedőként, keramikusként épp olyan profi és népszerű is egyben, mint amilyen rablóként volt. A whisky fogyasztásáról elhíresült elkövetőnek, a Viszkisnek jobban drukkoltak az emberek, mint a rendőröknek, vagy a bankoknak. Standja előtt most is többen megálltak, s akadt, aki vett is néhány emléktárgyat a híres-hírhedt keramikustól, akitől megtudtuk hitvallását is: mindegy hogy mit csinálsz, de azt csináld jól!

S a keramikus bizony jól is csinálja, kerámia tárgyai gyönyörűek. Persze a keramikus standja mellett népszerűek voltak azok a pultok is, ahol juhtúrós sztrapacskát, s csülköt kínáltak a meg-megéhező látogatóknak. Amit aztán a pénteki, szombati esti órákban is le lehetett mozogni, hiszen az egész napos séta, kirándulás, madárles vagy éppen kenutúra után koncertek és kiadós buli, igazi fesztiváli hangulat várta a legkitartóbb látogatókat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!