Hírek

2013.06.07. 11:20

Csatorna Enyingen: nyár végére szerződés?

Enying - A remények szerint a nyár végére meg lehet a kivitelezője az enyingi szennyvízcsatornázásnak. Mint megírtuk, a korábbi közbeszerzést eredménytelenné nyilvánították.

Házi Péter

A napokban tartotta éves közgyűlését az Enyingi Szennyvízcsatorna-építő Víziközmű Társulat, ahol természetesen szóba került a legfontosabb kérdés is: mikor kezdődik végre a konkrét építési munka?

Varga Gyula társulati elnök  szerint  az ülésen - amely csak második nekifutásra volt határozatképes - a hozzászólások többségét a jobbító szándék vezérelte. Mint arról február közepén beszámoltunk, Enying közbeszerzést írt ki a város szennyvízcsatornázására 2,5 milliárdos összeggel. Tizenkét cég vagy konzorcium érdeklődött, heten vásárolták meg a pályázati csomagot, ám végül csak a Szabadics Zrt.-Sade Magyarország Kft.-Penta Építőipari Kft. alkotta konzorcium adott be érvényes pályázatot. Később a  konzorcium arról tájékoztatta az önkormányzatot, hogy mintegy 350 millió forinttal többért tudja csak elvégezni a szükséges munkákat. Ezt az összeget az önkormányzat nem vállalta be, így eredménytelenné nyilvánította a pályázatot.

Mint a társulat elnökétől megtudtuk, az újabb közbeszerzés kiírása folyamatban van, a tervek szerint hamarosan megjelenik, így a remények szerint augusztus közepére-végére meg lehet kötni a szerződést a nyertessel, így a munka  idén elkezdődhet. A korábbi közbeszerzési kiírás tartalmán lazítottak, így Varga Gyula meggyőződése, hogy akár megyei cég, konzorcium is eséllyel indulhat a közbeszerzésen.

A társulati elnök az FMH-nak elmondta, idei költségvetésük tükrözi a takarékosságra való törekvéseket: 17,5 százalékkal csökkenteni kívánják a működési költségeket, ami a személyi juttatások mértékét is érinti. A lakókra háruló, változatlan összegű társulati hozzájárulás megfizetése érdekében  figyelemmel a lakosság teherbíró-képességére  a lakástakarékpénztári kötések lehetőségét újabb egy évre meghosszabbították. (A szennyvízcsatornázás megvalósulásához a lakosságnak is hozzá kell tennie az önrészt, ez egy összegben 280 ezer forintos, előtakarékosság esetén 350 ezres érdekeltségi hozzájárulást jelent.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!