Hírek

2013.06.14. 18:20

Székesfehérvári támogatás az árvízkárok enyhítésére

A pénteki székesfehérvári közgyűlés ötmillió forint felajánlásáról döntött az árvíz által okozott károk enyhítésére.

feol.hu

Az országban kialakult rendkívüli árvízhelyzet okozta károk enyhítése, a védekezés költségeinek előteremtése szükségessé teszi a nemzeti összefogást. Ehhez Székesfehérvár önkormányzata is hozzájárul.

„Úgy gondolom, Székesfehérvár sem hagyhatja magára a rászorultakat. Éppen ezért azt javasoltam a pénteki közgyűlésen, hogy önkormányzatunk ötmillió forinttal járuljon hozzá a védekezés, a kárelhárítás és a kárenyhítés költségeihez. Mindemellett köszönetünket is kifejeztem a Székesfehérvár Városgondnoksága Kft. szakembereinek, azoknak a sportolóknak, civil szervezeteknek és magánszemélyeknek, akik bekapcsolódtak az árvízi védekezésbe és munkájukkal segítettek a bajba jutottaknak a Duna Fejér megyei szakaszán” – mondta el Cser-Palkovics András polgármester.

Székesfehérvár Városgondnoksága jelentős szerepet vállalt a dunai árvíz elhárításában. Vasárnap indult az első 35 fős csoport Kisapostagra, akiket hétfő reggel és este is újabb egységek váltottak. A védekezésben részt vevő több mint 100 dolgozó a szükséges védőfelszerelésekkel felszerelve érkezett a helyszínre, 15 járművet vontak be a szállításba és a helyszíni munkavégzésbe. Így elmondható, hogy hétfő délutánig, a Duna felső szakaszáról átvezényelt katonai és rendőri erők megérkezéséig a székesfehérvári Városgondnokság adta a legnagyobb egységet Kisapostag védelménél.

A közgyűlésen elhangzott, hogy a Videoton szurkolói csoportja, számos magánszemély és civil szervezet is útra kelt és bekapcsolódott a védekezési munkálatokba a Duna Fejér megyei szakaszán. Székesfehérvár polgármestere és önkormányzata mindenkinek ezúton is köszöni az önzetlen és kemény munkát, amivel hozzájárultak az árvízhelyzet okozta károk enyhítéséhez és segítettek megvédeni a bajba jutottak otthonait, lakókörnyezetét - közölte a város önkormányzata pénteken.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!