Hírek

2013.08.20. 19:19

Elhúzták a kamiont Sárosdon

Sárosd - 16 tonna - de nem feketeszén. Masszív, pótkocsis kamion. 16 erős ember mozdította meg és húzta 30 méteren keresztül egymást követve a Sport utcában, a Zöld Békánál.

V. Varga József

A Sárosdi Bikák Baráti Kör kamionhúzó-versenyt rendezett kedden délután a településen, a helyiek és a környékbeliek mellett Tatabányáról és Győrből is érkezett próbázó. Húzd! Húzd! - hangzott a biztatás, vagy kétszázan voltak kíváncsiak az augusztus huszadikai attrakcióra. Az erő veled van! - Juhász László, a baráti kör elnöke - mint lelkes kikiáltó - részrehajlás nélkül buzdította a versenyzőket. A győzelmet a sárosdi Várnai Richárd szerezte meg, megelőzve Darázs Ádámot és Vass Istvánt. Richárd húga, Viktória, a 10 év feletti gyerekek mezőnyében diadalmaskodott az autóhúzó-viadalon (800 kilogramm), maga mögé utasítva a fiúkat. Második Boda Zsolt, a harmadik Barkóczi Nikolasz. A kicsik versenyét Imre Krisztián nyerte Tóth Attila és Vas Zsolt előtt (a sárga járgány 300 kilót nyomott). Az erős emberek végül az újdonságnak számító bothúzó-versennyel (mas-wrestling) bemutatóztak. Az országban a sárosdi volt a második bothúzó viadal.

A sárosdi Mészáros Dávid - versenyen kívül - fogával húzta 30 méteren át a 16 tonnás kamiont. A hagyományos kamionhúzó versenyt az őt biztató, szintén sárosdi Várnai Richárd nyerte (Fotó: V. Varga József)

Tizenhat tonna és harminc méter - Várnai Richárd és a kamion (Fotó: V. Varga József)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!