Hírek

2013.08.06. 09:11

Rendőri ellenőrzés: 45 főt állítottak elő droggal kapcsolatban

A rendőrség továbbra is fokozott ellenőriz a Sárbogárdi Rendőrkapitányság illetékességi területén - az elmúlt 24 órában 19 főt állítottak elő a bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

feol-duol

A Sárbogárdi Rendőrkapitányság illetékességi területén elrendelt fokozott ellenőrzés eredménye: 45 főre nőtt a kábítószerrel kapcsolatban előállítottak száma - közölte kedden a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság.

A fokozott ellenőrzés keretében az elmúlt 24 órában 19 főt állítottak elő a rendőrök bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt, valamennyien külföldi állampolgárok. Az előállítottakat kábítószer birtoklás vétsége elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként a nyomozók, majd szabadon bocsátották őket. Két személlyel szemben felmerült a járművezetés bódult állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja is.

A 2013. augusztus 3-án 8 órakor megkezdett fokozott ellenőrzés során 2013. augusztus 6-án 8 óráig összesen 45 külföldi állampolgárral szemben indított büntetőeljárást a rendőrség.

A fokozott ellenőrzés folytatódik. Célja a rendőrkapitányság illetékességi területén található települések közrendjének és közbiztonságának, a lakosság személy- és vagyonbiztonságának megőrzése illetve javítása, a bűncselekmények és a szabálysértések számának visszaszorítása, a jogellenes cselekmények megakadályozása, valamint a közlekedési balesetek megelőzése.

Az ellenőrzés keretében a rendőrök személyeket igazoltathatnak, ruházatukat, járművüket átvizsgálhatják, a közbiztonságra veszélyt jelentő eszközöket, anyagokat lefoglalhatják.

A rendőrség mindent megtesz annak érdekében, hogy a fokozott ellenőrzés az állampolgárokat ne zavarja, célja kizárólag a jogsértő cselekmények megelőzése, illetve megakadályozása - írják a közleményben.

Az ellenőrzés kapcsolatban van a Fejér megyei Dádpusztán szervezett O.Z.O.R.A fesztivállal, amely hétfőn nem kapott engedélyt a jegyzőtől. Részletek itt!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!