Hírek

2013.08.14. 15:51

Vár a fehérvári Fő utca csütörtökön - egész napos programok

Székesfehérvár – Befejeződött a Fő utca rekonstrukciója. Az avatás alkalmából csütörtökön egész napos program várja a városlakókat.

Tribolt Lajos

A Belváros rehabilitációjának  folytatása című projekt kivitelezési munkáinak befejezéséhez kapcsolódó sajtótájékoztatón Cser-Palkovics András polgármester emlékeztetett rá, hogy a projekt része volt a Hiemer-Font-Caraffa épülettömb felújításának harmadik üteme is, ami 935 millióba került. A Fő utcai munkák 888 millió forintot igényeltek. Elmondta, csütörtökön egész napos rendezvénysorozattal várnak mindenkit a megújult sétáló utcába, este az inda világítást is felkapcsolják. A polgármester örömét fejezte ki, hogy az utca újra közösségi térként kezd funkcionálni. Viszont kér mindenkit, vigyázzanak arra, ami létrejött. Igaz, a kamerarendszer is fejlesztésre került.

Vargha Tamás országgyűlési képviselő felidézte a még forgalommal terhelt régi utca képét, s összevetette a maival. Mint mondta, ez már egy európai város Fő utcája.

Fantasztikus az a változás, amelyen a Hiemer ház és a Fő utca átesett - mondta a városrész önkormányzati képviselője, Égi Tamás alpolgármester. Hozzátette, a jövő feladata a környező utcák hasonló színvonalú felújítása.

A közreműködő szervezet képviseletében András László Józsefné kifejtette, hogy szép, turisztikailag is vonzó belváros jött létre.

Barabás Emőke, az önkormányzat fejlesztési igazgatója elmondta, hogy az utcabútorok és a világítás nem volt a projekt része, ezekre az önkormányzat biztosított plusz forrást. Kiemelte, hogy műemléki környezetben, védett műemléken kellett dolgozni, ami mindig bonyolultabb, mint a zöldmezős fejlesztés. Elhangzott, hogy októberben ismételt bejárást tartanak és ha szükséges, pótolják a növényzetet. A munkákra kétéves garancia van.

A csütörtöki Miénk itt a tér című programsorozatban a Mátyás emlékműnél készségfejlesztő foglalkozások, koncert, bábelőadás várja gyerekeket már 9 órától. A színház előtt a Vörösmarty Pódium keretében kihelyezett stúdióban ismert embereket szólaltatnak meg, lesz szimultán sakkjátszma, táncműsor, koncertek. A Fő utcát 21.45-kor avatják, a polgármester mond köszöntőt és bekapcsolják a fényeket.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!