Hírek

2013.09.15. 18:20

Pincefesztivál, nagy nevekkel Lajoskomáromban

Lajoskomárom - Finom borok, fülbemászó dallamok - a lajoskomáromi pincefesztivál jól nyitott a külvilág felé.

Házi Péter

Lajoskomáromban, a Fülöp hegyen olyan pincesor van, amely vetekedhet a nagy borvidékek pincéivel. A gyönyörű környezetben lévő pincéket azonban inkább csak a helyiek ismerték, az idei, negyedik pincefesztivál programját viszont úgy állították össze, hogy a sztárvendégeknek köszönhetően a fővárosból és Székesfehérvárról is érkeztek vendégek. Délutánra az eső is elállt azért szombaton.

A szüreti felvonulást követően Balogh Márk református, Decmann Tibor evangélikus lelkész és Mojzer György katolikus plébános a pincesornál tartott ökumenikus istentiszteletet. Ezt követően kezdődött az igazi pincefesztivál, tíz állomásos bortúrán ismerkedhettek meg a kíváncsiak a Tolnai borvidékhez tartozó lajosi borokkal. A Borbély pincénél Pély Barna és a United, a Mosberger pincénél Gerendás Péter, a Steidl pincénél pedig Gájer Bálint és Mihályi Réka adott minikoncertet, a nagyszínpadon Tóth Vera lépett fel.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!