Hírek

2013.11.08. 19:30

A fűtőerőmű jövője

A Fűtőerőmű Kft. minden dolgozóját átveszi az a városi cég, amely a távhő előállító berendezéseket működteti majd.

Házi Péter

Ezt Cser-Palkovics András polgármester és Vargha Tamás jelentette be sajtótájékoztatón, annak apropóján, hogy a csütörtök hajnalba nyúló kormányülésen határozat született arról, hogy Székesfehérvár anyagi támogatást kap a felszámolás alatt álló fűtőerőmű eszközeinek megvásárlásához.

– A támogatás pénzügyi részéről január végéig kell Fehérvár polgármesterének és a nemzetgazdasági miniszternek a tárgyalásokat lefolytatnia – tette hozzá a kormányülésen Fehérvár érdekeit képviselő Vargha Tamás.

Mint kérdésünkre Cser-Palkovics András kifejtette, a város költségvetésében 600 millió forint szerepel elkülönítve a fűtőerőmű ügyének rendezésére, bízik benne, hogy a kormányzati támogatás összege akkora lesz, hogy a 600 millió forintnak csak egy részét kell közvetlenül a vásárlásra fordítani, a többiből az esetlegesen elmaradt karbantartást lehet elvégezni.

Új cég üzemelteti-e majd az átvett erőművet? – tettük fel a kérdést. A polgármester szerint a november 14-ei közgyűlés elé kerülő javaslatban az szerepel, hogy az eszközök a város tulajdonába kerüljenek, a működtetést, hőtermelést pedig a Széphő Zrt. látná el, amely amúgy is biztosítja a fehérvári távhőszolgáltatást.

A menetrend a következő: november 18-ig kell Fehérvárnak megtennie a vételi ajánlatát, ami 2 milliárd 750 millió forint lesz, a felszámoló biztosnak harminc napja lesz az értékelésre, s várhatóan a tavasz folyamán kell a vételárat kifizetni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!