Hírek

2013.12.03. 19:43

Bútort, monitort kaptak az árkipusztai nehéz sorsú gyermekek

Székesfehérvár – Az árkipusztai nehéz sorsú gyermekeknek indított gyűjtésünk kézzelfogható eseménye volt múlt héten az az akció, amelyben a rászorulók bútort szállítottak.

Kocsis Noémi

A cél: legyen idén igazi, személyes ajándéka annak a huszonhárom gyermeknek és fiatalnak, aki az árkipusztai önkormányzati lakásokban él. Szerény komfortfokozatú hajlékok ezek, de – mint ott jártunkkor meggyőződhettünk róla – a lakók igyekeznek ugyanúgy rendben tartani, mintha saját, legbecsesebb kincsük volna. Igaz, fürdőszobáról nem is álmodhatnak, a gyerekeket egy lavórban csutakolják végig az anyák, a vizet a sparhelton melegítik nagy fazékban, itt ugyanis nem folyik a forró víz a falból, mint ahogy azt a városi kényelemben megszoktuk. A gyerekek a sivárság ellenére is csodálatosak: élénkek, kíváncsiak, tele vannak tervekkel, vágyakkal. Idejük nagy részét egymással töltik, nem a számítógép előtt. Az úgynevezett jóléti társadalom „kütyüi" itt ritkán látott jószágok. De valahogy nem is hiányzik: inkább tartós élelmiszert szeretnének a családok.

Nagy Andrea veszi át az egyik monitort – ők már több, mint húsz éve élnek Árkipusztán. Fotó: Szabó Csilla

A székesfehérvári Kríziskezelő Központ munkatársa, Ildikó hívott fel minket, s ajánlott fel a múlt héten bútordarabokat, számítógépek monitorját, ezeket egy jó lelkű fehérvári vállalkozó, Szolnoki Imre, a Pannon Kert Kft. vezetője fuvarozta le Árkipusztára, a helyiek segítettek kirakodni. Az utánfutón utaztak a Viktória Rehabilitációs Központ által küldött dobozok is, amelyek plüssjátékot, könyveket tartalmaztak – már a karácsonyfa alá...A Váci Mihály Ipari Szakképző Iskola és Kollégium tanára, Gubánné Ármai Erika azzal hívta fel szerkesztőségünket, tanulóik névre szóló cipősdoboz-ajándékokkal lepnék meg az árkipusztai gyerekeket. Iskolájuk több éve állít össze ilyen cipősdobozokat a baptista szeretetszolgálat által meghirdetett akcióban, de meghatotta őket a lapunkban megírt árkipusztai helyzet, s szeretnének segíteni.

A szerkesztőségben kis gazdájára vár egy aranyos, rózsaszín műanyag motor is, tegnap érkezett. Hogy kitől kaptuk? Rejtély. Jó szándékú, de névtelenségben maradni kívánó olvasó hagyta a portán, mint ahogy azt a csomagot is, amelyben felnőttruhákat készített össze egy másik adományozó. Mindkettőjüknek köszönjük szépen, eljuttatjuk az érintett családoknak.

Árkipusztán két évvel ezelőtt egyszerű, de nagyon szép karácsonyi ünnepet tartottak az emberek. Szép volt, mert magható volt és igaz. Nem adhattak mást a közösségnek, csak ami saját magukból, belülről jön, mert egyebük nem volt. Viszont hetekkel előtte kitartóan készültek, gyakoroltak a gyerekek, betanulták a betlehemes játékot, énekeltek, verset mondtak. A csodásan feldíszített apró kápolnát megtöltötték a környékbeli érdeklődők, akik az idén is számítanak az ünnepség megrendezésére. Megnyugtatásul: lesz árkipusztai karácsony, lesznek versek és dalok, a gyerekek már lelkesen gyakorolnak. Mi pedig arra készülünk, hogy valamennyiüket meglephessük – ezért folytatódik lapunk gyűjtése, amely az idén ezeknek a gyerekeknek a karácsonyát támogatja majd.

SEGÍTSÜNK EGYÜTT AZ ÁRKIPUSZTAI GYEREKEKNEK!

A kicsik már írják a listájukat

Minden gyereknek kijár, legalább évente egyszer, hogy megírja a kívánságlistáját. Az alábbi számlaszámon olvasóin a Fejér Megyei Hírlap idei jótékonysági akcióját, közelebbről a Mór és Pusztavám közötti kicsi település, Árkipuszta szerény sorsú gyermekeit támogathatják. A legkisebb összeg is számít és segít egy kisgyereknek, akinek családjában nincs tüzelő, vagy ne jut ennivalóra. A családokról rendszeresen beszámolunk, ahogy a gyűjtés alatt érkező tárgyadományokról is, a számlaszámot pedig minden nap közzétesszük a lapban.

SZÁMLASZÁM: 10300002-10583135-49020092, KÖZLEMÉNY: ADOMÁNY

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!