Hírek

2013.12.17. 20:05

Zsebpénzükből támogatták az árkipusztai gyerekeket

A megye gyermek- és lakásotthonaiban élő, nevelkedő gyermekek is csatlakoztak lapunk gyűjtőakciójához, amellyel az árkipusztai gyerekek karácsonyát szeretnénk olvasóink segítségével szebbé tenni.

Hajnal Csilla

A Kikindai utcai gyermek-otthon társalgójában tévét néz valaki, egy lány a telefonjával játszik, mások a szobában töltik idejüket. A fotózásra azért előjönnek néhányan, vigyorogva helyezkednek a kanapén, aztán mennek vissza: kamaszok, dolguk van.

A Kikinda utcai gyermekotthon néhány lakója: Bogdán Magdolna, Barabás Donát Szilveszter, Hajnal Beatrix, Katona Zoltán Dávid ésOrsós Zsanett. A gyermekvédelmi központ többi lakóotthonában is gyűjtöttek, sokan adakoztak az árkipusztai gyerekek karácsonyára (Fotó: Koppán Viktor)

– A gyerekek a zsebpénzükből ajánlottak fel egy jelképes összeget a gyűjtéshez, de talán nem is az a fontos, mennyit adtak, hanem inkább az, hogy szívből tették, ahogyan a felnőttek is, akik csatlakoztak az akcióhoz – Horváth Márió az otthon egyik utógondozottja mondja mindezt már külön, egy csendesebb szobában.

Kolléganőm szobája most is teli van a sok adománnyal, amit az Árkipusztán élő gyerekek, köztük Szabina és Józsi megsegítésére kaptunk (Fotó: Tósoki Attila)

A huszonegy éves fiú olvasta a Hírlapban az Árkipusztán élő családokról megjelent riportunkat, a felhívásokat, amelyekben az olvasókat kértük: segítsünk együtt széppé tenni az ottani gyerekek karácsonyát.

– Az újságot olvasva arra gondoltam: szeretnék én is adni, segíteni. Örülök, hogy erre – az igazgatónő, Marika néni kezdeményezésére – lehetőség nyílt itt, nálunk is. Azt hiszem, fontos ez az otthonokban élő gyerekeknek, fiataloknak, hogy egy kicsit kilépjenek a saját kis világukból és lássák: vannak, akik náluk sokkal rosszabb körülmények között élnek, nehezebb a sorsuk, mint az övék. Megtanulhatják azt is, hogy milyen jó érzés, ha másoknak adni tudnak.

Horváth Márió olvasta a lapban a róluk szóló riportot: spórolt pénzéből ajánlott fel számukra egy összeget, hogy nekik is szép legyen a karácsonyuk... (Fotó: Koppán Viktor)

A fővárosban tanuló Márió a spórolt pénzéből ajánlott fel az árkipusztaiak támogatására, a gyűjtésben a megye lakásotthonainak élő gyerekek mellett a gyermekvédelmi központ dolgozói is részt vettek. A befolyt összeget már be is fizették az árkipusztai gyerekekek támogatására nyitott számlánkra, amelyen egyébként több százezer forint gyűlt össze – köszönhetően olvasóink nagylelkű segítőkészségének. Az összegyűlt adományt még karácsony előtt átadjuk az árkipusztai családoknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!