Hírek

2013.12.05. 14:59

Rendőrök a székesfehérvári Árpád Úti Óvodában

Székesfehérvár - Rendőrök és bábtársaik látogattak el az Árpád Úti Óvodába az Ovizsaru program keretében csütörtökön, hogy eloszlassák a nagycsoportosok félelmeit.

Sebestyén Lilla


Németh Kész Mónika, Vörös Ferencné és Somogyi Miklós, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai látogattak el az Árpád úti Óvoda legidősebb növendékeihez, az Ovizsaru program keretében.

Ahogy azt az intézmény vezetője, Neubauer Jánosné is elmondta: a játékos, bábos foglalkozás fő célja, hogy a gyerekek ne féljenek az egyenruhát viselő rendőröktől és merjenek segítséget kérni, ha esetleg arra van szükség. E-mellett olyan hasznos dolgokra is megtanítják a kicsiket, mit tegyenek ha egy idegen megszólítja őket az utcán, kit lehet beengedni a lakásba. Illetve az alapvető közlekedéssel kapcsolatos szabályokat is átveszik a gyerkőcökkel, akik egyébként rendkívül ügyesen szerepeltek a foglalkozáson. Rendőr Robit és Rosszcsont Ricsit, a rendfenntartók két bábfiguráját, illetve történeteiket pedig kitörő lelkesedéssel fogadták. Ahogy az intézmény igazgatónője is fogalmazott: így a gyerekeknek sokkal maradandóbb és emlékezetesebb élményben lehet részük a figurák által, mintha csak a rendőr szájából hallanák az intelmeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!