Hírek

2014.03.16. 10:40

Bognár József kitüntetése

Úrhida – Nemzeti ünnepünk alkalmából a Magyar Arany Érdemkereszt állami kitüntetésben részesült Bognár József, Úrhida elöljárója, polgármesterként végzett lelkiismeretes, példamutató munkája elismeréseként.

V. Varga József

A bizalom, tisztesség, kitartás hármasa vezérli Bognár József polgármestert a mindennapokban. A csapatmunkában hisz, úgy érzi, a mostani elismerés nemcsak őt illeti, hanem a képviselő-testületet, a falu közösségét is. A polgármesterséget huszonnégy órás szolgálatnak tekinti. Nyitott, közvetlen, derűs ember, megtalálja a közös hangot mindenkivel. Szia, Dodi bácsi! – így köszöntik  az iskolások.Feleségével 1988-ban vásároltak telket a faluban, 1996-tól úrhidai lakosok. Mariann biztos hátteret nyújt számára, büszkék lányaikra, Lillára és Ritára. Mindig figyelemmel kísérte a közösség életét, mindenkor a problémák megoldására törekedve. Kétezerkettőben önkormányzati képviselőnek választották, nyolc éve pedig immár második ciklusát tölti a település élén. A helybéliek már két alkalommal is bizalmat szavaztak a nem tősgyökeres úrhidai férfiúnak.

Az ezeréves helység lakosságszáma az elmúlt időszakban dinamikusan növekedett: 1990-ben 1135-en éltek a faluban, 2000-ben 1600-an, az idei legfrissebb adatok pedig 2450 lelket mutatnak. Biztató az aktív korosztály magas aránya, Úrhida a megye második legfiatalabb átlagéletkorú települése.Példa értékű az önkormányzat és a civil szervezetek együttműködése, a közös tenni akarás. A Civil Kerekasztal ténykedése jelentős hatással van a társadalmi viszonyok és a kulturális élet alakulására.A képviselő-testületet a konstruktív együttműködés, a gondolatok és a tettek egysége jellemzi. Mindig többet és jobbat! – közös törekvésüket a legegyszerűbben így lehet megfogalmazni. Fejlesztési elképzeléseik tudatos önkormányzati munkával – és a rendszeres lakossági fórumokon keresztül – formálódtak.

Az intézmények dolgozói felelősen, takarékosan gazdálkodnak. Az elmúlt években a sikeres pályázatok révén számos fejlesztést sikerült megvalósítaniuk. Bővítették a vízhálózatot, egészségház, közösségi ház épült, játszótereket alakítottak ki, megoldották a főutca csapadékvíz-elvezetését, járdák készültek, felújították a civil házat, közparkot, emlékművet avattak. És nincs megállás! Az Arany János utcánál szabadidőpark formálódik: futballpályával és egy újabb játszótérrel, fedett színpaddal és rendezvény pavilonnal. A tájháznál felújítják a pincét, s megkezdik az Árpád-kori településrész kialakítását, elsőként még az idén elkészül a korhű harangtorony. A településen örvendetes módon gyarapszik az óvodás korúak száma, ősszel negyedik csoportot is indítani kell. Áprilisban kezdik az óvoda bővítését, felújítását: a nyár végéig két új csoportszobát építenek, tornaszoba készül, korszerűsítik a fűtésrendszert. Új általános iskola kellene, és a közutak felújítása sem várathat már sokáig magára. Mindkét esetben pályázati lehetőségre várnak.Szabadideje minimális. A közösségi élet a hobbija, s a családi ház, a kert körül, a szőlőben is mindig akad tennivaló. Jó lenne horgászni! – teszi hozzá sóvárogva a polgármester.

Címkék#úrhida

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!