Hírek

2014.07.10. 10:39

Árgyelán vállán a felelősség

Székesfehérvár - A Jobbik országos elnöksége szerdán este döntött a napokkal korábban feloszlatott fehérvári alapszervezet sorsáról.

Tihanyi Tamás

- Az érintettek várhatóan ma kapják kézhez azt a levelet, amely arról értesíti őket, hogy megyei elnökként nekem kell megbirkóznom az újjászervezés részleteinek kidolgozásával – mondta a Fejér Megyei Hírlapnak csütörtökön délelőtt Árgyelán János, a Jobbik megyei elnöke. - Ez azt jelenti, hogy nekem kell megneveznem azokat, kik lesznek az újjászervező tagok. Nagyon nehéz döntés elé állít ez engem, hiszen mindkét oldalon igen értékes emberek dolgoznak.

- Mi okozta a feszültséget és végül a törést?

- Ezt korábban is úgy fogalmaztam meg, hogy kibékíthetetlen ellentétek sora. Belső ellentétek ezek, nevekről nem szeretnék a nyilvánosság előtt most beszélni. Próbáltuk orvosolni a bajokat, de miután azt láttuk, erre nincs esély, szükség volt a feloszlató lépésre. Az a közös érdekünk, hogy ezután olyan döntés szülessék, amely megakadályozza a további széthúzást.

- Mikor várható, hogy határoz?

- A jövő héten szeretném megnevezni az újjászervező tagokat, akik a Jobbik szabályzata szerint taggyűlésen maguk döntik majd el, hogy kit választanak maguk közül a fehérvári alapszervezet elnökének. De közben dolgozni kell tovább, mert készülünk az önkormányzati választásokra, jelölteket kell megnevezni és már megvoltak a megyében az első meghallgatások is.

- A székesfehérvári alapszervezetben támadt ellentétek természete személyes volt, vagy politikai jellegű?

- Inkább személyes, de azért volt a háttérben némi politikai ellentét is. Hasonló dilemma ahhoz, mint ami a Jobbik köreiben országosan is jelen van mostanában: radikálisan kell folytatni a politizálást, vagy meg kell próbálni középre tolódni azért, hogy a pártnak több esélye legyen a kormányzati szerepvállalásra? Mindkét véleménynek vannak hívei és hangadói. De ismétlem, nem ez volt a meghatározó a fehérvári alapszervezet feloszlatásánál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!