Hírek

2014.12.29. 19:30

Rekord adomány idén: Az akció Fejér megyében indult, s 51 ezer ajándékkal zárult

Budapest, Fejér megye – A magyar adományozóknak köszönhetően 51 ezer 300 cipősdoboz ajándékot gyűjtött és osztott szét a rászoruló gyerekek között a Baptista Szeretetszolgálat. Az ajándékok összértéke mintegy 150 millió forint.

Tihanyi Tamás

– Az idei Cipősdoboz Akció egyértelműen megmutatta, hogy az ajándékozás közösségeket is épít. Önkéntesek százai, iskolák tanárai és diákjai, munkahelyi kollektívák, bankok, minisztériumok, önkormányzatok, a rendőrség, politikusok, kicsik és nagyok, idősek és fiatalok, szegények és gazdagok „cipősdobozoltak". Ez engem jó reménységgel tölt el, mert a magyar emberek szolidárisak – mondta Szenczy Sándor, a velencei alapítású Baptista Szeretetszolgálat lelkész-elnöke.

Szenczy Sándor elnök. Fotó: Baptista Szeretetszolgálat

Az idei Cipősdoboz Akciót – az egyéni adományozók mellett – számos vállalat is támogatta, és volt olyan logisztikai cég is, amely partnerként mintegy tízezer ajándékdobozt szállított a kampány során. Az internetes vásárlás lehetőségével idén mintegy ezer adományozó élt. A számos Fejér megyei gyűjtőponttal megszervezett akcióhoz csatlakozott Mező Misi énekes, Weisz Fanni modell, Agárdi Szilvi, Cserpes Laura és Szekeres Adrien énekesnő, a női vízilabda válogatott, valamint mások mellett a Mikulás Mikulásfalváról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!