Hírek

2015.02.22. 17:26

Árgyelán János tagja lett a Régiók Bizottságának

Székesfehérvár - A Jobbik megyei elnöke, megyei önkormányzati képviselője, Árgyelán János tagja lett az európai Régiók Bizottságának.

Tribolt Lajos

A bizottság egy tanácsadó szervezet, amellyel kötelező konzultálni a helyi és regionális önkormányzatokat érintő uniós szintű döntések előtt.

A Régiók Bizottságának 353 tagja és ugyanennyi póttagja van. Magyarország 12-12 hellyel rendelkezik. Árgyelán János minapi sajtótájékoztatóján elmondta, a Jobbik két taggal és egy póttaggal vesz részt a bizottságban. Rajta kívül tag még Dudás Róbert, a Heves Megyei Közgyűlés tagja. Két szakbizottságban vesznek részt, a szociálpolitika, oktatás, foglalkoztatás, kutatás és kultúra szakbizottságában, illetve az uniós polgárság, kormányzás, intézményi és külügyek szakbizottságában.

Árgyelán János. Fotó: FMH-archív

A Régiók Bizottságban öt politikai csoport képviselteti magát, a jobbikosok még egyikhez sem csatlakoztak, egyelőre függetlenként tevékenykednek, de már felvették a kapcsolatot az Európai Konzervatívok és Reformerek csoportjával, amely hozzájuk hasonló elveket képvisel.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!