Hírek

2015.03.20. 16:06

Tájételek könyve: Receptek és megyei ízek

Székesfehérvár – A Tájételek könyve a tizennegyedik a PLT által kiadott receptkönyvek sorában, és mint mindig, most is rengeteg Fejér megyéből érkezett recept gazdagítja.

Sebestyén Lilla

A Pannon Lapok Társasága szakácskönyvsorozatának tizennegyedik kiadványához megint csak olvasóink segítségét kértük, akik tisztességesen részt is vettek a versenyben: összesen ezerháromszáz receptet küldtek be, amiből háromszázötven ételleírás olvasható is a Tájételek könyvében. Legújabb szakácskönyvünk részletesen foglalkozik Vas, Veszprém, Fejér és Zala megye különleges, a helységre jellemző ételeivel, illetve külön fejezet van szentelve a Magyarország többi táj ételének és a határon túli, mégis hazai különlegességeknek. Az átadóra, mint mindig, most is sokan érkeztek és hoztak süteményt is a szerkesztőség munkatársainak nagy örömére. Baricza Tiborné volt az egyik, aki megörvendeztetett minket egy lisztmentes süteménnyel, és akinek négy receptjét is olvashatják a könyvben.

Receptversenyünk megyei beküldői nélkül ez a könyv sem létezne. Köszönjük önöknek! – hangsúlyozta a lap digitális főszerkesztője. Fotó: Molnár Artúr

– Az én személyes kedvencem a vasi pulykamell spenótgaluskával. A sült pulykához egy nagyon ízletes gombamártást kell készíteni. A galuska tésztájába főtt, friss spenótot keverni és így kiszaggatni. Nagyon finom lesz a végeredmény – ígéri Tiborné, leánykori nevén Terike.

Szerencsére egy férfi is képviseltette magát az átadáson, Pribenszky Gábor hivatalosan állatorvos, de a szakácstudományát állandó jelleggel kamatoztatja. Mint mondja, imád főzni, holnap épp közel száz palacsinta kisütésére készül.

– Az én egyik kedvencem a Velencei-tavi dióval töltött csuka. Nem egy könnyű étel, de elképesztően finom. A citrom fanyarsága, a dió olajos íze és a csuka húsa együtt pompás. Kifejezetten ajánlom ünnepekre! – mondja el a hobbi séf, aki most tizenkettedszerre gazdagítja receptjeivel a sorozatot.

Petrovics Ferencné most először vett részt az átadón, de elárulja, már nem először küldött be hozzánk receptet. Most egy őrségi ételt hozott el az olvasóknak, a nyuklilevest. Kóstolják meg!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!