Hírek

2015.06.26. 12:26

Belgyógyászati tömb épülhet a Fejér megyei kórházban

A Szent György kórház tervezett új belgyógyászati tömbjének megvalósításához 6-7 milliárd forintra van szükség, a fejlesztés 2020-ra készülhet el.

Hajnal Csilla

A nyáron elkészül a tanulmányterv, amely a szaktárcával történő egyeztetés után kerül a kormány elé hangzott el azon a tegnapi sajtótájékoztatón, amelyen Csernavölgyi István főigazgató az eddig megvalósult fejlesztésekről (a sürgősségi osztály és a pszichiátria fejlesztése, az új műtőblokk megépítése) is beszélt. A fejlesztés irányát a népbetegségnek számító cukorbetegség, a magas vérnyomás, az onkológiai és a pulmonológiai betegségek kezelése határozza meg. Ezért van szükség az új belgyógyászati tömbre, amelynek megvalósulásával megszűnik a pavilonrendszer a régió legnagyobb, legösszetettebb ellátását nyújtani képes, két egyetem oktató kórházaként is működő intézményében.

Az új épületbe költözik a pulmonológia, az onkológia, a haematológia, a reumatológia, a bőrgyógyászat, az infektológia és a véradó 260 ágy kerül át a 11 ezer négyzetméteres tömbbe, amelynek elkészültével a kórházban zárt, biztonságos rendszerben folyhat a betegellátás, ami a gyógyítástechnika és a munkakörülmények szempontjából is fontos szempont.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!