Hírek

2015.07.21. 15:07

Túl sok utas, kevés pénztár a vasútállomásokon

Egyelőre maradnak a tömött sorok a vasútállomások jegypénztárainál, de már nem sokáig: a közeljövőben automatákat telepítenek ki a megye több állomására is.

Sebestyén Lilla

Egyik olvasónk, Kassai Gábor keresett meg minket azzal az észrevételével, hogy az agárdi és a székesfehérvári vasútállomások nincsenek felkészülve a megnövekedett utasforgalomra. Állítása szerint többször is előfordult, hogy bár tíz perccel a vonat indulása előtt kiért a pályaudvarra, nem tudott jegyet váltani a hosszú sor miatt.

Olvasónk azt is megemlíti, hogy a székesfehérvári, ideiglenes jegyváltó konténerben több ablakban is lehetne jegyet árulni, de ő még sosem látta, hogy mindegyiket egyszerre használták volna.

A MÁV Zrt. kommunikációs igazgatósága érdeklődésünkre azt a választ adta, hogy a Budapest - Székesfehérvár vonalon a közeljövőben automatákat telepítenek Agárd, Baracska, Gárdony, Kápolnásnyék, Martonvásár, Tárnok és Velence állomásokra. Addig is javasolják, hogy az utazók otthon nyomtassák ki jegyeiket. Az online jegyvásárlást biztosító e-Ticket rendszerrel arra is lehetőség van, hogy a mobiltelefon egyenleg terhére vásároljanak az utasok vasúti jegyet. Illetve, érdemes az előre tervezett utazásokhoz a menetjegyet elővételben megváltani, és csak egyszer kell sorba állni, ha a menetjegyüket oda-vissza kérik.

A MÁV szerint csúcs időben minden jegyváltó pénztár üzemel Székesfehérváron . Azonban a jelek szerint még így is sokat kell várni, hogy sorra kerüljön az ember. Fotó: Molnár Artúr

Azonban a MÁV munkatársai azt is leszögezik, hogy az utazó felelőssége, hogy rendelkezzen érvényes menetjeggyel, amennyiben olyan állomáson száll fel a vonatra, ahol a jegyvásárlási lehetőség biztosított.

Ellenkező esetben számítani kell, hogy a vonaton csak pótdíjjal szolgálja ki a jegyvizsgáló.

Az állításra, miszerint nincs olyan időszak, amikor a székesfehérvári vasútállomáson minden fülkében dolgoznak, a vasúttársaság válasza az, hogy csúcs időben mind a három ablakban működtetik a pénztárakat. Így történt ez a panaszban említett napon is: Július 12-én.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!