Hírek

2015.09.30. 13:35

Hazay István-díjat kapott Szepes András

Budapest – A Magyar Mérnöki Kamara Geodéziai és Geoinformatikai Tagozatának Hazay István-díját kapta Szepes András, a megyei mérnöki kamara elnöke, az egykori GEO dékánhelyettese.

Házi Péter

Szepes Andrást sokan ismerik Székesfehérváron: korábban, hosszú éveken át a Nyugat-magyarországi Egyetem dékán-, illetve főigazgató-helyetteseként, mostanság pedig a megyei mérnöki kamara elnökeként tett és tesz sokat a földmérő szakmáért. De sokan ismerhetik őt a Viktória Rehabilitációs Központ önkéntes segítőjeként is, aki az idősebbekkel próbálja megkedveltetni a számítógép, az internet használatát.

Szepes András, no meg a háttérben Hazay István, egykori tanára. Fotó: Hodobay-Böröcz András

Óriási érdemeket szerzett a geoinformatikai kar távoktatásának kifejlesztésében, mint mondja, számára a legnagyobb öröm az, amikor az ország egy távoli felén egykori hallgatója ugrik a nyakába. És ez bizony gyakran előfordul, feleségével együtt közel négy évtizedig tanították a leendő földmérőket, több mint háromezer hallgatóval voltak kapcsolatban!

A kamara geodéziai tagozata évente csak egyetlen embernek ítéli oda a 20. század kiemelkedő magyar geodétájáról elnevezett elismerést. Szepes András számára ez a díj azért is különlegesen értékes, mert Hazay professzor kedvenc tanára volt az egyetemen, sokat tanult tőle szakmailag, emberileg is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!