Hírek

2016.05.10. 06:43

Új polgármester Jenőben – Párbeszéd, összefogás, együttműködés!

Jenő – Klimáné Kerekes Ildikó független jelöltet választották a település polgármesterének vasárnap. Az elöljáró elsők között említi a párbeszéd, az összefogás, az együttműködés fontosságát.

V. Varga József

– Először is köszönöm a jenőiek bizalmát – ezzel fogad a falu újonnan megválasztott polgármestere, Klimáné Kerekes Ildikó. – És egyúttal sokak nevében szeretném megköszönni Varga István, a falu előző polgármesterének eddigi munkáját.

Az elöljáró programjában az akrosztichon (névrejtés) első betűiből a falu neve olvasható ki: Jövőnket a fiatalokkal együtt tervezzük meg. Egymást segítjük közös céljaink elérésében. Növeljük a közösségi együttműködést. Őrizzük értékeinket és hagyományainkat.

Klimáné Kerekes Ildikó: Élhető és szerethető falut! Fotó: V. Varga József

Amint megtudom: a közigazgatási, pályázat-előkészítési és pénzügyi területen dolgozó szakember társadalmi megbízatású polgármesterként látja el tisztségét. Önkormányzati képviselőként a településfejlesztési programok és pályázatok terén képviselte a falu érdekeit, a képviselő-testület működésében a kellő munkamegosztást támogatja.

A településfejlesztésben, több célterületet elkülönítve, a lakosság igényeihez igazodó, kiegyensúlyozott fejlesztések megvalósítására törekszik. Beruházás jellegű fejlesztés például az útépítés, az egészségház felújítása (már beadták pályázatukat), a sportpálya fejlesztése. A közszolgáltatás körébe tartozik a közvilágítás korszerűsítése, az ivóvíz-szolgáltatás és a kommunális hulladékszállítás kérdése. Közösségfejlesztés a közművelődés ügye, a közösségi programok erősítése, a civil szervezetek és az önkéntesek munkája.

– Polgármesterként elsődlegesnek ítélem a párbeszéd, az összefogás, az együttműködés fontosságát – hangsúlyozza Klimáné Kerekes Ildikó. – Valamint, hogy eredményesen tudjunk pályázni, hiszen a beruházásokhoz szükséges források, a jelenlegi önkormányzati finanszírozási rendszerben, csak a pályázati lehetőségek hatékony kihasználásával szerezhetők meg. Céljaim között szerepel az élhető és szerethető falu megteremtése, hogy Jenő vonzó legyen fiataljaik számára is, hiszen ők jelentik a jövőt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!