Hírek

2016.12.21. 21:15

Olvasóink segítettek

Átadtuk az idei adománygyűjtő akciónkban összegyűlt pénzösszeget.

Kocsis Noémi

Háromszáz-hatvannyolc-ezer forint.

Ennyit adakoztak össze lapunk olvasói, az idei adománygyűjtésre létrehozott számlaszámra befizetve, illetve a befizetésekhez a Pannon Lapok Társasága is hozzájárult némi kiegészítéssel, mikor november közepétől valamennyi, az árusoknál kapható hírlappéldány árából 5 forintot ugyancsak a jótékony célra különített el.

Ezen a helyen esett a hó! – igaz, csak a manólányok és a Mikulás tudta elintézni, hogy az adományátadó ceremónia után a gyerekekre hulljon egy kis fehérség a Hiemer-ház nagytermében Fotó: Molnár Artúr

Így jött össze a már említett összeg, amelynek idei kedvezményezettje a Vakok és Gyengénlátók Fejér Megyei Szervezetének tagsága, azaz a csökkentlátással, netán teljes vakságban élő megyei és a megyehatár közeli körzetében élő emberek.

A pénzadomány meglétéről tanúskodó táblát elvittük a szervezet Hiemer-házbeli karácsonyi Mikulás-ünnepségére. És örömünkre ők is örömmel fogadták...

Szerdán már délelőttől megkezdődött a Hiemer-házban a Vakok és Gyengénlátók Fejér Megyei Szervezetének karácsony előtti ünnepsége. Hagyományosan ezen szokták átadni a szervezet tagságának a korábbi hetekben folytatott adománygyűjtő akciójukban összejött tartós élelmiszert. Ez ügyben a vakszervezet nagyobb bevásárlóközpontokban állított fel standot és gyűjtött élelmet, ezekből állítottak össze száznál több ajándékcsomagot, mondta el Mellár Renáta elnök.

A helyi vakszervezetek egyike úgy került a FMH idei adománygyűjtő kampányának fókuszába, hogy az elnöknő az ősz végén figyelemfelhívó felhívást tett közzé a közösségi oldalukon. Ebben ecsetelte, milyen hétköznapi, nem egy esetben kenyérgondokkal küzdenek a hozzájuk tartozó vak emberek. Gyakorlatilag az ő célkitűzésükhöz - egy kicsit könnyíteni az ünnepek közeledtével ezeken a gondokon - csatlakozott a Fejér Megyei Hírlap is, mikor meghirdette az olvasói gyűjtést.

Ezt korábban is rendszeresen megtettük, gyűjtöttünk olvasóink körében az Anyaotthonként ismert Családok Átmeneti Otthonának, ahol egy modern, beltéri levegőszűrőt szerettek volna vásárolni, de ezt megelőzően indult gyűjtés a Szent Imre Iskolaházba járó gyermekek javára, azt megelőzően pedig az árkipusztai cigánysoron élő, hátrányos helyzetű családoknak is.

Az elmúlt hetekben több, a témába vágó cikket közöltünk, ezekből megismerhették néhány vak, vagy látássérült ember életét. Volt köztük gimnazista és munkanélküli, egyedülálló és családos, fiatal és idősebb. Mint a FMH digitális főszerkesztője a tegnapi adományátadón elmondta, a Hírlap olvasói közül sokakat megérintett ezen emberek sorsa, s az ezerforintos befizetéstől a több tízezresig adakoztak azért, hogy ők is hozzájárulhassanak a vak emberek hétköznapjainak jobbá tételéhez.

Ezúton is köszönjük segítő támogatásukat!

A vakszervezet karácsonyig még további hatvan karácsonyi csomagot szállít ki szerte a megyében, tartós élelmiszerekkel, hogy akik tegnap nem tudtak elmenni az ünnepségre, ne maradjanak a figyelmesség híján.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!