Hírek

2017.04.12. 11:58

Hivatalos: 2018. március 31-ig fokozatosan valósul meg a leépítés Móron

Mór – A szakszervezet, a városvezetés és az alkalmazottak információi után a Fejér Megyei Kormányhivatal is megerősítette a móri Lear Corporation Hungary Kft. bezárásáról szóló híreket.

Szanyi-Nagy Judit

– A Lear Corporation Hungary Autóipari Gyártó Kft. március 23-án csoportos létszámcsökkentésre vonatkozó szándékbejelentést tett a Munka Törvénykönyvéről szóló 2012. évi I. törvénynek megfelelően – tájékoztatott bennünket Szakonyi Balázs, a Fejér Megyei Kormányhivatal kommunikációs referense. – Az ezzel összefüggésben összeállított tájékoztatót a munkáltató átadta a cég üzemi tanácsának. Személyes egyeztetés során a munkáltató jelezte, hogy a leépítés gyakorlatilag a cég teljes munkavállalói állományát – 819 főt – érinti, amely egyúttal azt is jelenti, hogy a cég 2018. március 31-ei dátummal várhatóan jogutód nélkül meg fog szűnni – tette hozzá.

A leépítés a cég szándéka szerint több ütemben valósul majd meg, 2017. március 23. és 2018. március 31. között.

– Az egyeztetés keretében a munkáltató tájékoztatást kapott azokról a szolgáltatásokról, melyeket a járási hivatal foglalkoztatási osztálya, illetve a kormányhivatal Társadalombiztosítási és Foglalkoztatási Főosztálya tud nyújtani az ilyen válsághelyzetek megoldására – emelte ki a kommunikációs referens.

A móri gyár bezárásáról itt írtunk részletesebben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!