Hírek

2017.07.11. 09:32

Meglepetések a Gaja-híd felújításánál - a befejezés időpontja azonban nem változott! (Frissítve)

Székesfehérvár - Jó ütemben halad a Gaja-híd felújítása, szerencsére a közlekedők megértették, hogy teljes lezárással lehet csak egy ilyen hatalmas munkát elvégezni – árulta el megkeresésünkre Szigli István, a körzet képviselője.

S. Töttő Rita

Jelen állás szerint a Gaja-híd régi elemeinek felületi bontásán túl vannak a kivitelezők – árulta el megkeresésünkre Szigli István, a Feketehegy önkormányzati képviselője, akitől azt is megtudtuk, hogy még múlt héten elkezdték a „vasalást", azaz a vasháló leterítését a hídon. A munkások a negyven fokos hőségben is rendületlenül dolgoztak, annak ellenére, hogy a munka miatt akár az ötven fokot is elérheti a hőmérséklet a vasháló környékén. A tervek szerint az időjárási viszontagságok ellenére is elkészülnek a vasalással hétvégére, pénteken vagy szombaton pedig megkezdik a látványos munkálatokat, amikor betonnal töltik fel a vasszerkezetet.

 

– Gyakorlatilag a legnagyobb munka 30 centiméternyi vastagon feltölteni a területet – szögezte le a képviselő, aki szerint ezt követően közel két hétig köt a beton a felületen, majd újabb réteget, valamint szigetelést tesznek rá. A munkálatok tehát ütemterv szerint haladnak, annak ellenére is, hogy voltak meglepetések a bontás során:

– Kétszer átépítették a hatvanas években a hidat, ezeket a változtatásokat azonban a tervrajzokon nem követték, így bontás során derültek ki problémák, azaz pluszban kellett elemeket elbontani – tudtuk meg a képviselőtől.

 

Székesfehérvár önkormányzata ezzel kapcsolatosan kérdésünkre  elárulta: a tervezői szakvélemény alapján a betonozási munkák sem kezdhetőek meg alátámasztás nélkül, ami közel egy hét csúszást jelent az eredeti ütemezéshez képest – szerencsére ez még behozható. Ehhez az kell, hogy a szerkezeti elemek időben megérkezzenek és ezen a héten a betonozási munkák megkezdődjenek. Az önkormányzat – a tervezővel és a kivitelezővel folyamatosan egyeztetve – mindent megtesz, hogy a közlekedők mielőbb újra használhassák a Gaja-hidat és az előre nem látható műszaki problémák ellenére a tervezett határidőre elkészüljenek a munkálatok

A „meglepetések" tehát eddig nem hátráltatták az ütemterv szerinti haladást és a híd újraépítését. Így várhatóan augusztus 14-re a felső réteg elkészül, októberre pedig befejezik a kiegészítő munkálatokat is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!