Hírek

2016.03.04. 09:58

29 millióért kelt el a bodajki kastély

Bár valóban vevőre lelt a bodajki kastély, az adásvételi szerződést még nem kötötték meg – közölte érdeklődésünkre a felszámoló.

B. Kiss László

A bodajki kastély. Az, hogy ki lopta szét, a most zajló  büntetőper tárgya

A bodajki kastélyt 2007-ban, egy korábbi polgármester idején adta el 150 millió forintért az önkormányzat. A vevő a Dega kft. volt, amelynek nagy ívű ingatlanfejlesztési terveit – mint azt a tulajdonos korábban elmondta – keresztülhúzta a válság. A műemlék kastély állaga – mint arról lapunk képriportban tudósított – az utóbbi években katasztrofálisan leromlott, a parkban pedig számos öreg fát – engedély nélkül – kivágtak. A lakatlan kastély állagromlásába nagyban belejátszott, hogy az épületet valósággal lefosztották: eltűnt például az ereszcsatorna, lába kelt több tucat öntöttvas fűtőtestnek, meg a több száz méter hosszú vaskerítésnek. A fémtárgyak ellopásával és az illegális fakivágással azt a férfit gyanúsítják, akit a Dega bízott meg a kastély őrzésével. A férfi büntetőpere még zajlik, arról lapunk folyamatosan tudósít. A Dega ellen időközben felszámolás indult. A kastélyt ennek az eljárásnak a keretében hirdették meg – többször is – eladásra. A legutóbbi kísérlet aztán eredménnyel járt: a vevő 29 millió forint vételár mellett tett vásárlási szándéknyilatkozatot. Szerettük volna megtudni, ki a vevő. Ezért megkerestük a felszámolót, Kontor Andreát, akitől az alábbi választ kaptuk.

„A bodajki kastély értékesítési eljárásával kapcsolatos megkeresésére való hivatkozással tájékoztatom, hogy az ingatlan eladása még nem történt meg, az adásvételi szerződés megkötésére még nem került sor. Jelenleg az elővásárlásra jogosultak megkeresése folyik, hogy nyilatkozzanak arról , kívánják-e elővásárlási jogukat gyakorolni. Az adásvételi szerződést csak valamennyi érintett fél nyilatkozatának birtokában és annak ismeretében lehet megkötni.” Az önkormányzat képviselő-testülete február elején már lemondott elővásárlási jogáról, az elővásárlási jog gyakorlására azonban más is jogosult. Erre vonatkozóan azonban bővebb tájékoztatást nem kaptunk a felszámolótól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!