Hírek

2016.09.29. 11:04

A 81-es útról kért tájékoztatást a Jobbik frakcióvezetője

A népszavazáson való részvételre buzdító felhívást fogadott el csütörtökön a megyei közgyűlés.

B. Kiss László

A vasárnapi népszavazásra buzdító felhívás közzétételéről szóló pont a napirend módosítása révén került a megyei közgyűlés elé a grémium csütörtöki ülésén.

A határozati javaslat beterjesztője Molnár Krisztián, a közgyűlés Fideszes elnöke volt, aki az ülésen indoklásul  elmondta: a népszavazás tárgya pártpolitikán felül álló, nemzeti ügy.

A voksolás tétje a gyerekeink, unokáink jövője. A határozati javaslat  egyébként csak a részvételre mozgósít, a szavazat irányultságát. azt hogy igennel vagy nemmel szavazzon-e valaki, nem kívánja befolyásolni – tette hozzá az elnök.

A 81-es főúton gyakoriak a bealesetek. A felvétel februárban készült
Fotó: Koppán Viktor (archív és illusztráció)

A  vitában  Árgyelán János, a megyei közgyűlés jobbikos frakciójának vezetője elmondta: pártja a nagyarányú migráció kezdetén kinyilvánította véleményét, miszerint nem szabad gazdasági bevándorlók tömegeit befogadni.

Somogyi Balázs, a megyei közgyűlés a Fidesz és a KDNP alkotta frakciójának vezetője azt indítványozta, hogy a közgyűlés a felhívásban ajánlja azt is, hogy a polgárok nemmel szavazzanak vasárnap. A Jobbik frakció azonban ezt az indítványt nem támogatta. (Az MSZP-DK megyei közgyűlési közös frakciójának egyik tagja sem volt jelen az ülésen.)

A közgyűlés így – egyhangú szavazással – az elnök által eredetileg beterjesztett javaslatot fogadta el. Árgyelán János az ülésen írásban kért az elnöktől tájékoztatást a 81-es úttal kapcsolatos tervekről. A  kérdésre 30 napon belül kell válaszolnia  Molnár Krisztiánnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!