Hírek

2017.01.13. 16:31

A bejgli is ott maradt a kiégett házban

Gárdony – Mint megírtuk, csütörtökön este kigyulladt és lakhatatlanná vált egy családi ház a településen. Az épület két albérleti lakásában összesen nyolc gyermek és négy felnőtt lakott.

Kocsis Noémi

Az udvaron második napja ázik a havas esőben a valószínűleg még csütörtökön napközben kiteregetett ágynemű, a szobában elhagyott járóka, tányéron bejgli. Mivel a tűz és a  tűzoltás következtében az épületnek már nincs teteje, teljesen beázott, lakhatatlanná vált. Még nincs hivatalos eredmény, de  valószínűleg a tévé gyulladt ki és robbanhatott fel az egyik lakásban.Az itt lakó férfi a közeli kulturális központban kapott éjjeli szállást, a többiek rokonokhoz mentek.

Az épületről az utcán állva egyébként nem látszik, hogy alig egy napja leégett, miután a tűz nem az utcafronti, hanem a hátsó, szintén albérletként használt, külön bejáratú, kisebb lakásban keletkezett. A magányos férfi lakta helyiség egyik fala szomszédos volt az elülső traktusban élő, sokgyermekes család konyhájával, ott hallottak csütörtökön este egy nagy robbanást a lakók. Ijedtükben a nyolc gyermek legkisebbjét, a hét hónapos babát takaróba csavarva rohantak át a második szomszédba. Végül még az éjszaka fehérvári rokonokhoz mentek át – a kislakás lakójának pedig a dinnyési Hagyományőrző központban biztosított átmeneti szállást a gárdonyi polgármester.

Szász János a hátsó bérlakás ajtajánál - ebben a helyiségben keletkezett a tűz, az elsődleges gyanú szerint a televízió nem volt megfelelően bekötve Fotó: Koppán Viktor

– A városnak  üres bérlakása nincs – mondja Tóth István –, de a központban már máskor is helyeztünk el krízishelyzetben lévő helybélit. A másik családnak is felajánlottuk e lehetőséget, de ők a sok gyermekkel inkább rokonokhoz mentek. A magányos férfit a hétvégére krízissegéllyel is támogatták. Őt is kerestük, de sem a háznál, sem a központban nem sikerült elérnünk. A leégett házat éppen a szomszéd, Szász János igyekezett bezárni, bár ő úgy vélte, az udvaron maradt, illetve oda kihordott holmik az ónos esőben annyira szétáztak, hogy valószínűleg már hasznosíthatatlanok.

– Ez a ház nem éppen szerencsés: korábban tizenegy kutyát tartott itt egy hölgy. Mikor meghalt, a kutyák egy hétig itt maradtak bezárva. A mostani nyolcgyermekes családot nagyon sajnálom, dolgozó emberek voltak, a gyerekek jártak iskolába. Kicsit hangosak voltak, de nem volt velük probléma, nagyon rosszkor jött ez most nekik.

Az épület lakhatatlan. Hogy valóban a televízió miatt történt-e a tűz, a szakértők egyelőre vizsgálják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!