Hírek

2017.01.20. 17:01

A bölcsesség gyöngyei

Székesfehérvár – Évindító sajtótájékoztatót tartottak pénteken a megye népegészségügyi szakemberei, felvázolva az 2017-es feladataikat.

Kocsis Noémi

A megyei és a járási tiszti főorvosok, valamint a népegészségügyi főosztály szakmai irányítói tartottak előző évet lezáró, egyben évindító sajtótájékoztatót pénteken délelőtt Fehérváron. A szakemberek többek között röviden elemezték a 2016-os megyei helyzetet (például járványügyi, közegészségügyi szempontból) és előrevetítették az idei év fontos feladatait is. A sajtóképviselők az eseményen rózsaszín gyöngyökből font karkötőket kaptak az egészségfejlesztőktől: a bölcsesség gyöngyeinek is nevezett, szimbolikus karkötő már egy január 27-i kampányt vetít elő: ekkor tartják az Európai Méhnyakrák Megelőzési Hét helyi  eseményeit is a városban.

2016-ban a Fejér Megyei Népegészségügyi Főosztály megvalósított programjai közé tartozott többek között a Semmelweis-emlékév helyi eseményeinek összefogása, az E-Bug.eu, játékos mikrobaismertető akció, a kézmosás népszerűsítése – utóbbihoz, a kézhigiéniás oktatáshoz a megyében több, mint 1100 résztvevő csatlakozott, egy Guinness-rekordkísérlet keretében.

A sajtótájékoztatón bemutatták a januártól esedékes személyi változások érintettjeit is: Peukert Erika járási tiszti főorvos ezentúl a móri  népegészségügyi osztályt vezeti, a főosztály pedig új szervezeti egységgel bővül: a zöldhatóságtól ide integrált Laboratóriumi Osztályt Alföldi Attila vezeti majd. Ugyancsak januártól vezeti a járási népegészségügyet Varga Erika tiszti főorvos.A főosztály szakemberei beszéltek a védőoltásokról, a megye víztisztaságáról, a tavalyi mérgezéses esetekről, az ápolásszakma helyzetéről, a megye nagy tömegrendezvényein végzett feladatokról. Szó esett külön a dunaújvárosi helyzetről is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!