Hírek

2016.09.26. 11:37

A budapesti KVV Kamarakórusé lett a Vox Mirabilis vándordíj

A budapesti KVV Kamarakórusé lett a Vox Mirabilis vándordíj a vasárnapi kamarakórus fesztiválon.

Bokros Judit

A Vox Mirabilis Kamarakórus hetedszer rendezte meg vasárnap a Székesfehérvári Kamarakórus Fesztivált a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban.

A rendezvény műhelymunkával kezdődött, amelyet idén a Magyar Rádió karnagya, Pad Zoltán vezetett. A kórusműhelyen többnyire a fesztiválra meghívott csoportok vehetnek részt, de Zemlényi Katica, a Vox Mirabilis vezetője elmondta: most sok más érdeklődő is volt. A témát ezúttal Bartók Béla Négy tót népdal című kórusműve adta, amelyről Pad Zoltán szuggesztív előadást tartott, s a próba is nagyon érdekesnek bizonyult.

A vendég együttesek (az Alba Regia Vegyeskar, a várpalotai Bányász Kórus, a budapesti KVVKamarakórus, a nagyváradi Szent László Kórus) és a házigazda kórus előre megtanulták,  majd a fesztivál végén előadták a művet. A kórusok egyébként külön–külön is szerepeltek, és változatos műsort mutattak be a szép számú közönség előtt. A repertoárban a gregorián énekektől a kortárs művekig szerepeltek darabok, s egy ősbemutató is volt: a KVVKamarakórus vezetője, Magyaróvári Viktor Móra Ferenc egyik versét zenésítette meg.

Zemlényi Katica (balra) és Pad Zoltán a fesztiválon
Fotók: Zemlényi János

Ez az együttes lett végül a Vox Mirabilis vándordíj új tulajdonosa – tudtuk meg Zemlényi Katica karnagytól. A fesztivál színvonala évről évre egyre magasabb, a résztvevő kórusok nagyon felkészültek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!