Hírek

2015.01.29. 15:54

A Dal Fejér megyei reménységei

A Pankastic! zenekar úgynevezett django-pop stílust képvisel. Dalaik egyediek, szövegeik könnyedek, de frappánsak és a kellemesen meleg, búzaszínű nyarak hangulatát idézik.

Sebestyén Lilla

Az öttagú, budapesti banda egyik tagja Horváth Márk megyei, egész pontosan Gárdonyi születésű, így egy kicsit a mi mellünk is dagadhat, amikor meghalljuk Kicsi a világ, de nagy a világ című számukat a rádióban, vagy akár A Dal elnevezést viselő műsorban, amely az Eurovíziós Dalfesztivál magyar előválogatója. A csapat január 31-én, a műsor második elődöntőjén mérettetik meg legközelebb. Mi szurkolunk nekik!

Az Other Planet is Bécsbe vágyik, a dalverseny döntőjébe. A csapat Untold Story című számát február 7-én hallhatjuk majd a televízióban, ahol az is kiderül, lesz-e folytatás. Az együttesből Őry Ádám kötődik a megyeszékhelyhez, a négytagú, 2010-ben alakult zenekar többi fia Magyarpolányból érkezett. Reméljük az elsősorban alternatív, pop stílusban játszó banda is kap helyet a legjobbak között!

A Leander Rising bár szigorúan nem kötődik a megyéhez, viszont a fiúk rengeteget koncerteznek nálunk és igen nagy rajongótáboruk van a régióban. Fülbemászó, igényes Ezért is hír, hogy az Other Planethez és a Pankastic!-hoz hasonlóan bent vannak A Dal élő műsorsorozatában. A lassacskán öt éves múlttal rendelkező metál zenekar – amely pár éve még Leander néven futott – a Lőjetek fel című számával nyerte el a zsűri tetszését, így január 31-én, azaz most szombaton újra megmutathatják országnak-világnak, érdemesek arra, hogy képviseljék Magyarországot Bécsben, a nemzetközi versenyen.

Címkék#Zene#a dal

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!