Hírek

2014.04.18. 14:10

A diákok átalakították az aulát a seregélyesi iskolában

Seregélyes - Színes falak, kis kuckók, s egy 400 literes akvárium is díszíti majd az általános iskola központi auláját, a közösségi teret, ahol a gyerekek a szüneteket töltik, beszélgetnek.

Miskei Anita

A nagy változást a Tehetségműhely Közhasznú Alapítvány tette lehetővé az általános iskola, s a diákok számára. A tanulók megálmodták, milyenné is változtatnák iskolájukat, ha tehetnék, majd az álmokat valódi tervezés követte. Az elmúlt hetekben délutáni szakkörökön folyt a munka, a felső tagozatosok megvitatták, milyen színekben pompázzon az iskola fala, s hová helyezzék az ülősarkokat, s az akváriumot. Sajtos József, az általános iskola vezetője elmondta, örültek annak, hogy az alapítvány intézményüket választotta, s a műhelymunka, amely a megvalósítást megelőzte, igen aktív volt. A gyerekek közül 20-30 diák belevetette magát a tervezésbe, s aztán a megvalósításba, amit az alapítvány munkatársa, Beleznai Éva koordinált. Majd a tavaszi szünet első napján a gyerekek birtokukba vették az üres iskolát, rajzoltak, festettek, varrtak és persze takarítottak néhány tanár és szülő segítségével.

- A gyerekek jó ötletekkel álltak elő, s mi ennek megvalósítását támogatjuk. Körülbelül 800 ezer forintot fordíthat az iskola a festésre, az ülőbútorok kialakítására, színes, ledes lámpák felszerelésére ezekkel a sötét, ablaktalan folyosók is barátságosabbá válnak. Ezúttal csak az iskolarádió kialakítására, beüzemelésére nem jut forrás, mert nem tudtunk további támogatásokat találni. Amit azért sajnálok, mert annak működtetése, szerkesztése egy állandó program, feladat lenne a diákok számára - mondta Beleznai Éva.

Hozzátette, a felsősök mellett az alsósok is nagyon lelkesek voltak, folyosójuk falára egy kis halastavat festettek, oda aztán babzsák ülőkék kerülnek majd, így nekik is lesz egy kis kuckójuk. A felsősök közül Győri Dominika és Schultz Ildikó Emma igen jó ötletekkel járult hozzá az ülősarok kialakításához, de sokan vettek részt aktívan a festésben - tette végül hozzá Beleznai Éva.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!