Hírek

2016.10.24. 09:32

A fehérvári bíróságra hozták a bicskei gyermekotthon igazgatóját (frissítve)

Székesfehérvár - Bicske - A székesfehérvári bíróságra hozták hétfőn délelőtt a bicskei gyermekotthon volt igazgatóját, mert a rendőrség, őrizetbe vétele mellett kérte előzetes letartóztatásba vételét.

S. Töttő Rita

"János bácsi", ahogyan sokan nevezik, megtörten, bilincsben jött ki a tárgyalóteremből, s csak annyit közölt a sajtó munkatársaival: kép- és hangfelvétel készítéséhez nem járul hozzá. Ezután a rendőrségi autóval elszállították.

Ahogy azt megírtuk, az 56 éves férfivel szemben szexuális visszaélés és kiskorú veszélyeztetése bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást a rendőrség.

A Fejér Megyei Főügyészség közleménye szerint a gyanúsított tekintetében alappal feltételezhető, hogy a tanúk befolyásolásával megnehezítené, meghiúsítaná a bizonyítást, annak eredményességét veszélyeztetné. Emellett az elkövetett cselekmények sorozatjellegére, valamint arra tekintettel, hogy a gyanúsított hosszú időn keresztül valósította meg azokat, így a bűnismétlés veszélye is fennáll. Ráadásul az ügy súlyossága miatt a szökés és elrejtőzés sem kizárt, ezért kérte a rendőrség és az ügyészség az előzetes letartóztatásba vételt.

A Székesfehérvári Járásbíróságon 20 perc alatt döntöttek az ügyben, hogy pontosan mit, hamarosan eláruljuk!

13:30 (frissítés)

A székesfehérvári járásbíróság döntött a férfi előzetes letartóztatásba vételéről, ám a döntés nem jogerős, ugyanis a gyanúsított fellebbezett ellene.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!