Hírek

2009.09.03. 02:28

A fehérvári frakció kilépett az SZDSZ-ből

Székesfehérvár - Kilépett az SZDSZ-ből a párt fehérvári önkormányzati frakciójának mind az öt tagja. Ennek ellenére továbbra is frakcióként kívánnak dolgozni.

Tribolt Lajos

Közös sajtótájékoztatón jelentették be, hogy a fehérvári önkormányzat SZDSZ-frakciójának mind az öt tagja - Csapó Csilla, Pokrovenszki László, Kovács Péter, Farkas László és Banizs Károly - kilépett a pártból. Utóbbi ugyan nem volt jelen, de a többiek elmondása szerint az ő tagsága is megszűnt augusztus 31-én. Az önkormányzati képviselők a párttagságuk megszűnése ellenére frakcióként kívánnak működni a fehérvári közgyűlésben. A tájékoztatón jelenlévő Világosi Gábor városi pártelnök úgy gondolja, hogy mivel a frakció a 2006-os SZDSZ program alapján alakult, s a képviselők azt ma is vállalják, nincs akadálya, hogy tagság nélkül is frakciót alkossanak, a párttagság ugyanis nem feltétel.

Csapó Csilla arról beszélt, hogy nem ők változtak meg, hanem a pártjuk. Ők továbbra is azt képviselik, mint eddig. A toleranciát, a fejlesztést, a fehérváriak érdekének képviseletét. Lapunk kérdésére, hogy hol ülnek majd a közgyűlésen, azt mondták, ott, ahol eddig: középen. Farkas László elmondta még, hogy továbbra is készek együttműködni azokkal, akik a városért kívánnak dolgozni. Ők a következő évi választások után is szeretnének politizálni, de hogy hol, milyen formában, ez a jövő kérdése. Kovács Péter arról beszélt, hogy mindenki egyénileg gondolta végig ezt a mostani lépést. Számára az uniós választáskor véget ért valami, ami azóta történt a pártban, az már neki érdektelen.

Kérdésünkre: van-e még SZDSZ a megyében, Világosi Gábor elmondta, hogy a sok kilépő ellenére van több helyen szervezetük, így Fehérváron is. Utóbbi helyen hamarosan taggyűlés lesz, s mindenki eldönti, hogyan kívánja folytatni. A megyei elnökük, Hajdú Éva Emese felfüggesztette párttagságát, így jelenleg Skaliczky Andrea alelnök képviseli a megyei szervezetet. Világosi Gábor cáfolta, hogy szóba került volna az ő pártelnöksége, s azt is, hogy MSZP-listán indulnának a következő választásokon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!