Hírek

2010.08.18. 16:17

A Fejér Szövetség célja a társadalmi ellenőrzés

Székesfehérvár - A Fejér Szövetség addig, amíg az alkotmányos jogfolytonosság helyre nem áll, megyei felsőházként cselekedve kíván felügyeletet gyakorolni a döntések felett.

Tihanyi Tamás

- A Fejér Szövetség nem vesz részt az önkormányzati választásokban, és nem kíván a hatalom oldalára állni egyetlen párt mellett sem, amíg hazánk nem állítja helyre az 1944. március 18-ig érvényben volt és a Szent Koronára alapozott történeti alkotmány jogfolytonosságát - szögezte le a szövetség nevében Boór Ferenc és Sajó Victor. Szavaikból kiderült, hogy az önkormányzati választásokban való   részvételről kialakult véleménykülönbség miatt léptek ki a Magyarok Szövetségéből, s jelenleg nyolc szervezet  alkotja szövetségüket.  (Összefogás a Magyar Földért és Vidékért Egyesület, Trianon Társaság, Fehérvári Polgári Védegylet, Szent Korona Alapítvány, Vaskapu Egyesület, Gárdonyi Bonsai Klub, Fejér Szövetség Mozgalom és Mag Egyesület, és Magyarok Világszövetsége. Nagyjából nyolcszáz, ezer fős taglétszámot jelent ez, mondta Boór.)
- Nagy sikernek értékeljük, hogy a 2010-es országgyűlési választásokon a nemzeti érdekek erőteljesebb képviselete került többségbe, azonban fel kell ismerni, hogy a  választási győzelem feltételei nem a Parlament falain belül teremtődnek meg, hanem azon kívül, a társadalomban - fogalmazott Boór Ferenc. Hozzátette: szerintük az önkormányzati munkához erős és szilárd háttér kell, nem elsősorban a közhivatalokban, hanem a társadalomban. A Fejér Szövetség állásfoglalását öt pontban foglalta össze.  Elvárásuk, hogy a tisztségviselők tanúsítsanak önmérsékletet annak ellenére, hogy a  szabályozás lehetővé teszi a tisztségek halmozását.   Nyilvános vagyonmérleget szeretnének látni az elmúlt húsz évről, és   szükségesnek látják a privatizációs ügyek felülvizsgálatát.  Az önkormányzati képviselőjelölteket felszólítják, kössenek szerződést választóikkal, amelyben  felvállalják visszahívhatóságukat.

A részletes program itt olvasható!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!