Hírek

2016.09.30. 12:14

A gazda azt állította egy éve már visszanőtt egyszer a féléves kutya farka - azonnal elhozták a megkínzott jószágot

Sárosd – A megcsonkított kutya gazdája azt állította az állatvédőknek, hogy egy éve egyszer már újranőtt az állat farka. Figyelem a cikk felkavaró képeket tartalmaz!

S. Töttő Rita

Ezzel az állítással több okból sem tudtak mit kezdeni az állatvédők – az eb ma már jó kezekben van  Sárosdról hoztak el a napokban egy megcsonkított farkú, nyílt sebű, fájdalmaktól szenvedő kutyát a Fema Állatmentő Egyesület tagjai.

Az állatról készült videón jól látszik, mennyire szenvedett, ezért úgy döntöttek: mindenképpen szeretnék elhozni. - Az egy dolog, hogy rendetlen, gondatlan környezetben tartották, ahol élelem, víz alig volt felfedezhető az állat körül, akit rövid láncon tartottak. De a bejelentő elmondása szerint a kutyának komoly sérülése volt, nyílt sebbel.

Az állat farkát megcsonkították, több vágás nyoma is látható
Fotók: Fema

Ezért azonnal indultunk megnézni. Így is volt, a kutyának nem volt farka – mesél a megrázó élményről Bíró Zsolt, a Fema vezetője, aki beszélt a tulajdonossal A gazda elmondása szerint az eb maga rágta le a farkát, aki ráadásul azt is ecsetelte, hogy egyszer, egy éve már visszanőtt a kutya farka.

Nehéz az ilyen állításokkal vitatkozni, talán nem is kell, hiszen elég nehezen nő vissza egy kutya farka, amelyik ráadásul még csak fél éves. A térben és időben is bajosan helytálló állítás után végül a gazda lemondott a tulajdonjogról. A kutyát állatorvoshoz vitték, ahol kiderítették: nem rágott le semmit az a szerencsétlen jószág, a seb körül ugyanis éles vágások nyoma látható, azaz a csonkolás külső behatás eredménye

A megmaradt csonkból még így is le kellett amputálni egy csigolyányit, hogy össze tudják varrni a sebet. Az eb ma már jobban van, egyre erősebb, jobb a kedve, étvágya is. A feljelentést állatkínzás gyanúja miatt megtették.

Figyelem felkavaró képek és videó! Csak saját felelősségre nézze meg!

Címkék#Sárosd

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!